Kerpe sahiline yeni yüz

Beton yürüyüş yolu ve yağmur suyu kanalı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sezonun kapanması üzerine Kerpe`de başlattığı sahil düzenleme çalışmalarını tamamlamak üzere. Çalışmalar kapsamında sahilin atıl durumdaki kısmına beton atıldı. Su baskınlarını önlemek amacıyla yapılan yağmur suyu kanalı inşaatı ise halen devam ediyor.

BETON YÜRÜYÜŞ YOLU
Kerpe`deki çalışmaların ilk ayağı, sahilin batı bölümünde gerçekleştirildi. Çevre düzenlemesinin yapılmaması nedeniyle atıl bir vaziyette duran yaklaşık 150 metre uzunluğundaki bu bölüme, 4 metre genişliğinde ve 50 cm kalınlığında beton yürüyüş yolu yapıldı. Beton yol sayesinde sahilin görünümü değişti. Önümüzdeki yaz aylarında sahil bandının çok daha hareketli olması bekleniyor.

SU BASKINLARINA SON
Yazlıkçıların uğrak yerlerinden biri olan Kerpedeki ikinci çalışma ise su baskınlarını önlemek amacıyla gerçekleştiriliyor. Özellikle yağışlı havalarda Kerpe merkezdeki yazlıkların zemin katına yağmur suyu dolduğunu belirten yetkililer, 80 metre uzunluğunda 50 santim genişliğinde yapılmakta olan drenaj kanalıyla sorunu ortadan kaldıracaklarını belirtti.

 

KAZANCI MAĞDUR OLMAYACAK
Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekiplerin Kerpe`deki çalışmalarından en çok memnun olan isimlerden biri de emekli Hüseyin Kazancı. Evinin altının sık sık yağmur suları ile dolduğunu kaydeden Kazancı, bu sorundan yıllar sonra da olsa kurtulmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!