Kerpe önemli bir sıkıntıdan kurtulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Kerpe`nin önemli sorunlarından biri olan ve açıktan akması nedeniyle bölgeyi adeta pislik yuvası haline getiren yağmur suyu kanalını yer altına alacak. Her yanı kısa süre içinde betonla kaplanacak olan kanal sayesinde, yağmur suları denize yer altından deşarj edilecek, herhangi bir çevre kirliliği yaşanmayacak.

DÖRT FİRMA KATILDI
Söz konusu çalışmanın ihalesi, 18.08.2005te “Kerpe Sahil Düzenlemesi” adıyla gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`ın başkanlığında yapılan ihaleye 4 firma katıldı. İhalede Kulaca İnşaat 48 bin 640 YTL ile en düşük, Şahin Hafriyat ise 79 bin 723 YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu.

6 KM UZUNLUĞUNDA
Muhammen bedeli 55 bin 206 YTL olan ihalede çalışmalar, yer tesliminden sonraki 30 gün içinde tamamlanacak. Yaklaşık 4.5 metre genişliğinde ve 6 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu kanalı, betondan yapılacak olması nedeniyle bölge sakinlerine uzun yıllar sağlıklı bir şekilde hizmet verebilecek.

FİRMALAR TEKLİFLER
Kulaca İnşaat 48 bin 640 YTL