KEREM`de sevgi seli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kocaeli Eğitilebilir Rehabilitasyon Engelliler Merkezi (KEREM) dernek binası açılışında adeta sevgi seli yaşandı.

1999 yılında yaşanan asrın en büyük deprem felaketi ardından Almanya`nın Frankfurt Belediyesi, Kocaeli Valiliği ve İzmit Belediyesi işbirliği ile Köseköy`de 6 dönüm arazi üzerine kurulan Kocaeli Eğitilebilir Rehabilitasyon Engelliler Merkezi ( KEREM) dernek binası açılışına Kocaeli Valisi Erdal Ata, eşi Nazan Ata, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülseren Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun eşi Behiye Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice`nin eşi Nesrin Yenice, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk`ün eşi Güler Köktürk, Uzunçiftlik Belediye Başkanı Yaşar Sönmez ve eşi Semra Sönmez, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Çiftçioğlu, KEREM Dernek Başkanı Gülser Müstecaplıoğlu ve çok sayıda konuk katıldı.

KEREM`de eğitim gören öğrencilerin gösterileriyle başlayan törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülseren Ustaoğlu, “ Deprem sonrası mükemmel bir amaç doğrultusunda kurulan ve  4 yaşam evinde hizmet veren KEREM`in dernek binasının yokluğunu öğrendik. Büyükşehir Belediyesi olarak dernek binasının yapımını üstlendik. Büyükşehir olarak engelli çocuklarımıza her zaman hizmete hazırız. Çocuklarımızın bizlerden beklediği tek şey sevgi. Sevgimizi onlardan eksik etmeyelim”dedi.

Ustaoğlu`dan sonra konuşan Kocaeli Valisi Erdal Ata, “ Ülkelerin kalkınmışlıklarını gösteren belirli kriterler vardır. Son yıllarda bu kriterlerin içine o ülkenin engelli vatandaşlarına ne kadar sahiplendiği de eklendi. Türkiye olarak engellilerimize sahip çıkmada istediğimiz düzeyde olmadığımız bir gerçek. Ancak, son yıllarda bu konuda çok önemli mesafeler almaya başladık. İlimizde engelli vatandaşlarımızın sayısı yaklaşık 20 bin civarında. Kocaeli olarak KEREM gibi yuvalarımızın sayısını arttırmalıyız” şeklinde konuştu.

KEREM Dernek Başkanı Gülser Müstecaplıoğlu, katkı sunanlara plaket verirken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun eşi Behiye Karaosmanoğlu`da yaşam evinde kalan 48 çocuğa adları yazılı tişört hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!