Kent Kart´a ilgi artıyor

Bir hafta içinde 4 bin vatandaş yararlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşımda kolaylığı sağlamak amacıyla bir süre önce belediye otobüslerinde başlattığı Kent Kart kullanma sistemine ilgi her geçen gün çoğalıyor.

“ÇABUK ADAPTE OLDULAR”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Çocuk Parkı mevkiinde kurduğu  Kent Kart Danışma Merkezi`nden bilgi alan vatandaşlar, Kent Kart`lardan almak için dolum yapan büfe ve bayiler önünde yer yer kuyruklar oluşturmaya başladı. Kent Kart Danışma Merkezi yetkilileri vatandaşlara gerekli bilgileri verip Kent Kart alabilecekleri bayilere yönlendirirken, bayi temsilcileri de sistemin henüz yeni olmasına rağmen vatandaşların çok çabuk adapte olduğunu belirtti.

DAHA UCUZ
Kent Kart ile seyahat etmenin çok daha ekonomik olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, “Şehir içinde 1 YTL olan sivil yolcu taşıma ücreti Kent Kart ile 80 yeni kuruşa, 75 yeni kuruş olan öğrenci ücreti de yeni Kent Kart ile 50 yeni kuruşa düşmektedir. Günlük hayatımızı kolaylaştıracak olan Kent Kart, ekonomik olmakla birlikte para ve bilet kullanımını da ortadan kaldıracaktır. 2.50 YTL karşılığı satılan kartlara vatandaşlarımız istediği kadar kredi yükleyebilmektedir” dedi.

4 BİNİ GEÇTİ
Kent Kart yetkilileri de kart satışlarına ilginin arttığını belirterek, “Şu ana kadar 4 bin vatandaşımız Kent Kart ile tanıştı. Bu rakamın önümüzdeki hafta 6 bini aşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BAYİLİK ALMAK KOLAY
Kent Kart bayisi olmak isteyen vatandaşların öncelikli olarak Danışma Merkezi`ne müracaat etmesi gerektiğini belirten yetkililer, “Bayi olacak yerin uygun olup olmadığına karar verildikten sonra başvuru yapan kişiden gerekli evraklar istenecek. Öncelikli olarak vergi mükellefi olması aranmaktadır. Belirlenen teminatı yatırdıktan sonra cihaz ve boş kartlar bayimize teslim edilecektir” dedi.

YÜKLEME YAPILAN YERLER:

Kocaelililer şimdilik 14 merkezden Kent Kart yüklemesi yapabilir. Önümüzdeki dönemde yükleme noktalarının sayısı da artırılacak. Yükleme yapılabilecek yerlerin isimleri şöyle:

1. Çise Gıda, Atatürk Bulvarı No:11 İzmit
2. Park Büfe, Hızır Mah. İnönü Cad. Cumhuriyet Çocuk Parkı İzmit
3) Akpınar Büfe, Turan Güneş Cad. No:51 İzmit
4) Gimpa Market, Demiryolu Cad. No:166 İzmit
5) Yeni Kocaeli Kuruyemiş, Bekirdere Mah. Başaran Cad. No:4 İzmit
6) Özal Büfe, Cumhuriyet Cad. Demiryolu Geçidi 35/B İzmit
7) Vol-Kar Gıda, Karabaş Mah. Cengiz Topel Cad. No:18 İzmit  
8) Çınarlı Kuruyemiş, Çukurbağ Mah. İnönü Cad. No:177/A İzmit
9) Körfez Büfe, Yeni Cuma Camii Önü Demiryolu Cad. İzmit
10) Canlar Büfe, Cedit Mah. Galip Cad. Belediye dükkanları No:1 İzmit
11) Özcan Kuruyemiş, İsmet Paşa Cad. No:34/B Gebze
12) Laz Bakkal, Bağlarbaşı Mah. Sakızağacı Sok. No:3/B Darıca
13) Altın Şarküteri, Agah Ateş Mah. Cumhuriyet Cad. No:2 Hereke
14) Cihan Büfe, Karabaş Mah.Cengiz Topel Cad. No:18 İzmit

Bizi;
sosyal medyada takip edin!