Kefken yaza hazırlanıyor

Büyükşehir Belediyesi yaz dönemlerinde denizin keyfini çıkarmak isteyen vatandaşların ilgi odağı olan Kandıra Kefken sahillerini yeniliyor.

Kefken yaza hazırlanıyor

Kandıra İlçesi Kefken Mahallesi, yaz mevsiminde Kocaeli ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilden vatandaşların, denize girmek için yoğun ilgi gösterdiği bir turizm beldesi olarak öne çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsiminde vatandaşların denize girmek için geldiği Kefken’de vatandaşların daha düzenli ve temiz bir çevrede yaşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kefken deniz sahilinde gerçekleştirdiği yol, kafeterya ve ağaçlandırma gibi yenileme çalışmalarını tamamlıyor. Proje kapsamındaki çalışmalar yaz sezonuna yetiştirilerek, vatandaşlara hizmet vermesi sağlanacak.

YOLLAR TAMAMLANDI
Park Bahçe ve Yeşil Alan Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 900 metrekare granit küp taşyol, 3 bin metrekare baskı beton yol işleri tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 1 adet 90 metre karelik kır lokantası, 2 adet kafeterya ve 1 adet büfede inşası devam ediyor. 

PEYZAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Proje çalışmaları kapsamında şuanda yeşillendirme çalışmaları için toprak serimi yapılıyor. Toprak serimi sonrasında ağaç ve diğer bitki türlerinin dikimi gerçekleştirilecek. Yapılacak olan yeşillendirme çalışmaları sonrasında, Kefken Sahili bulunduğu çevreye daha uyumlu hale gelmesi hedefleniyor.   

SAHİL DONATILARI YENİLENİYOR
Büyükşehir Belediyesi tatil dönemlerinde vatandaşların ilgi gösterdiği yerlerin inşasına özen gösteriyor. Proje kapsamında Kefken sahile japon tipi kamelya, ağaçlandırma, aydınlatma direkleri, otomatik sulama tesisatı, oturma bankları ve çöp kovası işleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca otopark, kafeterya, kırmızı yol ayrımı şeritleri, duş ve soyunma kabinlerinin yapımı devam ediyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!