Kavaklı, eskisinden de güzel olacak

Depremin vurduğu Kavaklı, kısa bir ay sonra görenleri kendine hayran bıraktıracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1999 depreminin yerle bir ettiği Gölcük Kavaklı sahilini eskisinden çok daha cazip ve donanımlı bir hale getiriyor. Bölgedeki çalışmaların şu anki durumunu görenler bile adeta büyülenirken, dev projenin önümüzdeki ayın sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor.

YALANCI CENNET GİBİ
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından birincilik ödülüne layık görülen Kavaklı Sahil Düzenleme Projesi´nde sona doğru yaklaşıyor. 1999 depreminde kısmen sular altında kalan ve o tarihten bu yana moloz yığınlarıyla dolu sahil, çalışmanın tamamlanmasıyla adeta yalancı bir cenneti andıracak. Palmiye ağaçları ve yeşillendirme çalışmaları ile yepyeni bir görünüme bürünecek arazi içinde amfi tiyatrodan spor sahalarına, çocuk oyun alanlarından, kafeterya ve yürüyüş alanlarına kadar birçok alan yer alacak.

81 DÖNÜM ARAZİ
Gölcüklüleri sahilleriyle yeniden buluşturacak olan proje neredeyse bitmek üzere. 81 dönümlük arazi üzerinde yer alacak olan amfi tiyatro, kafeterya inşaatı, çocuk oyun alanı ve lunaparkın alt yapı çalışmalarının yanı sıra sahanın idari binaları, balıkçı barınakları ve kayık çekek yerleri tamamlandı. Süs havuzlarının etrafına yapılacak ışıklandırma çalışmaları ise sürüyor. Bu arada kısa bir süre sonra oyun gruplarının montesine başlanacak. Trafik eğitim alanlarının çimlendirilmesi ve levhaların montajı da bir süre sonra start alacak. Tüm sahayı dışından dolaşan koşu yolu tretuvar ile çevrilirken, zemine de suni çim serilecek.

200 ADET PALMİYE
Kafeterya ve süs havuzlarını bulunduğu alana giden dört ayrı yolun çevresine palmiyeler ekildi. Toplam 200 adet palmiyenin dikiminin tamamlanmasıyla, Kavaklı sahilinin çehresi de hayli değişecek. Dikim çalışmasıyla birlikte, bölgede çimlendirme çalışmaları da devam ediyor.

 

2 FUTBOL SAHASI
Proje içinde yer alan 2 adet futbol sahasının yapımı bütün hızıyla devam ediyor. Standartlara uygun olarak yapımı devam eden sahaların İzmit doğu tarafında kalanı doğal çim, batı tarafında kalan saha ise suni çimle kaplanacak. Futbol sahalarının ortasında 800´er kişilik iki tribün inşası devam ediyor. Hakem, gözlemci ve takımların soyunma odaları bu tribünlerin altında yer alacak. Resmi müsabakalar oynanmasına uygun standartlardaki sahalarda, gece maçları da gerçekleştirilebilecek. Futbol sahaları ile gerek profesyonel gerekse amatör spor kulüplerinin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak.

SPOR KOMPLEKSİ
Yan yana yapılan iki futbol sahasının hemen alt kısmı ise tam bir spor kompleksi haline gelecek. İki tenis kortu, basketbol, voleybol, plaj voleybolu sahalarının yapılacağı bu alanda, üstü açık küçük bir çim halı futbol sahası da yapılacak. Söz konusu sahaların alt yapı çalışmaları tamamlanırken, gece maçlarının yapılabilmesi için ışıklandırma sisteminin montesine başlandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!