Kartepe gençliği için nefes oldu

Yaklaşık 1 yıldır ilçede faaliyet gösteren Karatepe Nurettin Topçu Akademi Lise, gençler için adeta bir nefes oluyor.

Kartepe gençliği için nefes oldu

Yaklaşık 1 yıldır ilçede faaliyet gösteren Karatepe Nurettin Topçu Akademi Lise, gençler için adeta bir nefes oluyor.

Kartepe gençliği için nefes oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Akademi Liseler, sosyal belediyecilik alanında örnek olmaya devam ediyor. Okula destek olmakla beraber lise gençliği için sosyal anlamda da birçok faaliyet yapan Akademi Lise Kartepe ilçesinde de kısa süre de gençlerin vazgeçilmezi oldu. Yaklaşık 1 yıldır ilçede faaliyet gösteren Karatepe Nurettin Topçu Akademi Lise gençler için adeta bir nefes oluyor.

“AKADEMİ LİSEDE HER ALANDA KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

Kartepe Nurettin Topçu Akademi Lise öğrencisi Onur Kılıç, Akademi lise projesiyle tanışmaktan son derece memnun. Uçak mühendisliği bölümünü okuma hedefiyle çalışan Onur, hocalarının desteğiyle bir uzay kulübü kurmuş ve bu kulüp sayesinde hedefleri için uğraşıyor. Duygularını aktaran Onur “Akademi Lisede her alanda kendimiz geliştiriyoruz. Hocalarımız bize destek çıkıyor, burada sadece ders değil birçok etkinlik yapıyoruz. Evime yakın olması da ayrı bir avantaj. İlçemiz için de büyük şans” diye konuştu.

“ŞEHİT ÇOCUĞUYUM, BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM”

 Babası 9 yıl önce şehit olan öğrencilerden Yusuf Destebaşı ise Kartepe Nurettin Topçu Akademi Lise ile hayallerine koşuyor. Akademi Liseyi araştırdığını belirten Yusuf, mesafe olarak yakın olması ve programlarının zengin olmasını bir avantaj olarak görmüş. Girdikten sonra özelikle arkadaşlık ortamının çok sıcak olduğunu aktaran Yusuf “ Ben burada pes etmemeyi öğrendim. Meslek lisesi çıkışlı olduğum için derslerde çok gerideydim fakat şimdi orta seviyenin üzerine çıktım. Bu başarıyı başka bir yerde yakalamam çok zor olurdu. Akademi lise bu durumu bana kolaylaştırdı.” dedi.

“HOCALARIMIZ ÜZERİMİZE ÇOK DÜŞÜYOR”

Kartepe Nurettin Topçu Lisesinin bir başka öğrencisi Eslem Okur ise otobüslerde uzun süre yol gitmeden 5 dakikalık yürüme mesafesi ile Akademi Liseye gelebiliyor. Hayallerine giden yollarda Akademi Lisenin kendisine çok destek olduğunu söyleyen Eslem, Akademi Lisenin bir başka özeliğini dile getirdi. Özelikle kitap okuma konusunda kendisini burada çok geliştirdiğini ifade eden Eslem “ Önceden pek kitap okumazdım çünkü sadece ders çalışmak için vaktimin olduğunu düşünürdüm. Fakat burada hocalarım bana kitap okumanın da dersin bir parçası olduğunu anlattılar. Ben de okuduğum kitapların faydasını çok görüyorum.” diyerek Akademi Lisenin okumaya verdiği önemi anlattı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ YAPIYORUZ

Kartepe Nurettin Topçu Akademi Lise’de iki yıldır öğrenci olan Beyzanur Bahar Akademi Lisede sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak rol aldığını söyledi. Kartepe Nurettin Topçu Akademi Lise’de birçok sosyal sorumluluk projesi yaptıklarını söyleyen Beyzanur, hocalarının desteğiyle kurdukları kulüple hastanede yatan Onkoloji hastalarına moral verdiklerini aktardı. Özelikle müzikle uğraşan öğrencilerle hastalara moral verme amacıyla mini konserler yaptıklarını ifade eden Beyzanur, Akademi Lisenin ilçenin gençliği için büyük bir şans olduğunu aktardı.

KISA SÜREDE KARTEPE GENÇLĞİNİN ADRESİ OLDU

Akademi Lise Kartepe Şubesi, ilçede yaklaşık 1 yıldır hizmet veriyor. Kısa süre içinde Kartepe gençliğinin en uğrak yerlerinden olan Akademi Lise ferah bir ortama sahip. Altı katlı bir binada faaliyet gösteren olan Nurettin Topçu Akademi Lise, 1250 metre karelik bir alan üzerinde bulunuyor. Altı derslikli binada el sanatları atölyesi, kütüphane, internet ve bilişim dersliği ile iki adet kafe yer alıyor. Binada ayrıca etüt odası, rehberlik odası, spor salonu, aktivite salonu, konferans salonu ve oyun salonu da düşünülmüş. 750 kişilik öğrenci kapasitesine sahip olan Kartepe Nurettin Topçu Lisesi Kartepe ilçesindeki öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor.

 

 

 

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!