Karşıyaka Kültür Merkezine ilk harç

Büyükşehir Belediyesi doğalgazın ardından beldeye önemli bir hizmet daha getiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerine yönelik başlattığı kültür merkezi atağına ara vermeden devam ediyor. Yarımca, Bekirpaşa, Kandıra, Bahçecik ve Gölcük`te kültür merkezleri inşa etmek için yola çıkan, Çayırova`da çalışmaları tamamlamak üzere olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Karşıyaka halkının kültür merkezi için ilk harcı attı.

BÜYÜKŞEHİR`E TEŞEKKÜR
Bir süre önce Büyükşehir tarafından doğalgaza kavuşturulan Karşıyakalılar temel atma törenine büyük ilgi gösterdi. Törende ilk konuşmayı ise ev sahibi Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çakır yaptı. Büyükşehir Belediyesi`nin beldesine önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Çakır, başta doğalgaz ve kültür merkezi olmak üzere tüm hizmetler için Başkan Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür etti.

“EN ÖNEMLİ UNSUR”
Törene katılan Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya ise Büyükşehir Belediyesi`nin ilçe ve beldelerdeki kültür merkezi çalışmalarını dikkatle takip ettiklerini belirtti. Toplumları geleceğe taşıyacak en önemli unsurun “kültür harcı” olduğunu söyleyen Kurtkaya, “Bunun açık örneğini burada hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

HİZMETLER DEVAM EDECEK
Başkan Vekili İlyas Şeker de, 3 Kasım seçimleri sonrasında başlayan değişimin Türkiye`nin her köşesinde görüldüğü gibi Kocaeli`nde de yaşandığını söyledi. Beldelere hizmetlerinin süratle devam edeceğini kaydeden Şeker, “Karşıyakalılar çok kısa süre önce doğalgazı kullanmaya başladı. Temelini attığımız kültür merkezini de en kısa zamanda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

30 TEMMUZ`DA AÇILACAK
Şeker konuşmasının ardından tıpkı Başkan Karaosmanoğlu gibi müteahhit firma yetkilisini yanına çağırarak, çalışmanın bitiş tarihi için halkın huzurunda söz aldı. Kültür merkezini yapacak olan Yüksel İnşaat`ın sahibi Yüksel Ekşi, açılış törenini 30 Temmuz 2006 günü saat 14.00`te yapabileceklerini dile getirdi.

2 BİN 600 METREKARE
Belediye hizmet binasının hemen yanında bulunan Karşıyaka Kültür Merkezi, zemin artı 1 kat üzerinden yapılacak. Toplam kullanım alanı ise 2 bin 600 metrekare. Kültür merkezinin zemin katında iş yerleri, İSU ve İZGAZ büroları, birinci katta ise çok amaçlı salon bulunacak. Binanın çatısı, konstrüksiyon iskelet üzerine uzay sistemle inşa edilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!