Karateciler İstanbul´a damgasını vurdu

Büyükşehir Kağıtspor takımı, kış turnuvasında 8 madalya kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Karate Takımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Karate Kış Turnuvası`nda 8 madalya kazanarak ikinci oldu. Elde edilen bu başarıyla moral bulan Büyükşehir karatecileri, 3-5 Mart tarihleri arasında Antalya`da yapılacak Büyükler Türkiye Şampiyonası`nda boy gösterecek.

100 TAKIM, 2 BİN SPORCU
Çeşitli illerden yaklaşık 100`ün üzerinde takım ve 2 bin civarında sporcunun katıldığı turnuvada, Büyükşehir Kağıtspor takımı ilimizi başarıyla temsil etti. Turnuvanın birinciliğini kıl payı Gazi Osmanpaşa Belediyesi takımına kaptıran Büyükşehir Kağıtspor takım halinde ikincilik kürsüsüne çıkarken, Bağcılar Belediyesi 3, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 4. oldu. Antrenör Timur Doğan nezaretinde 20 sporcuyla turnuvaya katılan Büyükşehir Karate takımı, 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya elde etti.

“BÖYLE HEYECAN YAŞAMADIM”
Türkiye şampiyonasından daha çok takım ve daha çok sporcunun yer aldığı turnuva adeta bir şölen havasında geçti. Büyükşehir Kağıtspor karatecilerinin önemli başarılara imza attığı karşılaşmalarda, üçüncülük elde eden sporcular en az 6, birincilik elde eden sporcular ise en az 8 rakibini saf dışı bıraktı. İstanbul`da kazanılan madalyaların kendisi için son derece önemli olduğuna değinen antrenör Timur Doğan, “Hayatımda böyle büyük bir heyecan yaşamamıştım. Yüzlerce sporcunun içinden bizim sporcularımızın kürsüye çıkması beni son derece mutlu etti. Sporcularımın hepsini kutluyorum” şeklinde görüş belirtti. 

ŞİMDİKİ HEDEF ANTALYA
Bölgesel minik, yıldız ve ümitler ligindeki liderliği devam eden Büyükşehir Kağıtspor Karate Takımı, antrenmanlarına ara vermeden devam ediyor. Ligin 3. etabı olan final maçlarının ilk ayağının nerede ve ne zaman yapılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Büyükşehir Karate Takımı`nın şimdiki hedefi ise, 3-5 Mart tarihleri arasında Antalya`da yapılacak Büyükler Türkiye Şampiyonası.

DERECEYE GİREN SPORCULAR
BİRİNCİLER: Toygun Akyıldız (35 kg), Bahar Erşeker (45), Asuner Yıldırımer (50 kg).
İKİNCİLER: Tuba Yenen (+ 55 kg)
ÜÇÜNCÜLER: Binnaz Yenen (35 kg), Büşra Çoban (+ 40 kg), Egemen Yorulmaz (55 kg), Ramazan Ülker (60 kg).

Bizi;
sosyal medyada takip edin!