Karaosmanoğlu´ndan İnönü talimatı

İnönü Caddesi´nde iki ayda bitecek olan kolektör çalışması bir ayda tamamlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İnönü Caddesi`nde önceki gün başlatılan kolektör çalışması trafiği zora sokunca, Başkan Karaosmanoğlu bugün çalışma yapılan yerde incelemelerde bulundu. Başkan iki ay sürecek olan çalışmaların bir ayda tamamlanmasını isteyerek, “Burası kesinlikle Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanacak” talimatını verdi.

BAŞKAN OLAYA EL KOYDU
Her yağmur sonrası kullanılamaz hale gelen İnönü Caddesi`nde alt yapı çalışmaları için önceki gün cadde trafiğe kapatıldı. Çocuk Parkı ile Kolordu Komutanlığı arasındaki alanda başlatılan çalışma nedeniyle trafik diğer caddelere kaydırıldı. Alınan tüm önlemlere rağmen, caddeler trafiği kaldırmadı. Bazı bölgelerde trafiğin kilitlenmesine öfkelenen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olaya el koydu.

BAŞKAN SABIR İSTEDİ
Daha önce yapılan açıklamada 2 ay gibi bir sürede tamamlanacağı belirtilen çalışma devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu dün olay yerinde incelemelerde bulundu. Karaosmanoğlu, insanların rahat edebilmesi için alt yapının yapılması gerektiğini belirterek, “Her yağmurda yaşanan çile bitsin istiyoruz. Yıllarca İzmit`in alt yapısı ihmal edilmiş. En ufak yağmurda bile şehrimizin bazı kesimlerinde su baskınlarıyla karşılaşıyoruz. Kolektör inşaatının peşinden kanalizasyon hattı ve su şebekesi de yeniden döşenecek.
Yapılan bu çalışmalar esnasında elbette hep birlikte sıkıntılarımız olacak. Fakat bu sıkıntıların sonunda hep birlikte rahata kavuşacağız”
dedi.

BİR AYDA BİTECEK
Yapılan çalışmalarla şehrin geleceğini kurtarmaya çalıştıklarını belirten Karaosmanoğlu, işçilerle sohbet etti. Firma yetkilileri, çalışmaları hızlandırdıklarını ve belirtilen süreden önce işi sonlandıracaklarını söyledi. Şehir içi trafiğin oldukça yoğun olduğunu ve çalışmaların bir an önce bitirilmesini isteyen Karaosmanoğlu, “Bu çalışma her ne kadar iki ayda bitirilecekmiş gibi planlansa da, 24 saat süreyle aralıksız çalışmalar sürdürülecek. Gerekirse ekipler iki katına çıkarılacak. Bu çalışmayı temmuz ayı sonuna kadar bitmiş görmek istiyorum. Kentin trafiğini rahatlamış görmek istiyorum. Bir ay süre içinde burası tamamlanmalı” talimatını verdi. Başkan, çekilen her çilenin sonunda rahatlık yaşanacağını belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!