Karaosmanoğlu´ndan Fransa´ya tepki

Fransa`nın Ermeni soykırımı yapıldığı yalanını yasalaştıran meclis kararına yönelik protesto eylemine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

Fransa´nın Ermeni soykırımı yapıldığı yalanını yasalaştıran meclis kararına yönelik protesto eylemine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

Fransa Parlementosu tarafından alınan karar bütün dünyada olduğu gibi Kocaeli´de de protestolara sahne oldu. Sivil toplum kuruluşları yaptıkları eylemle tepkilerini dile getirirken, protesto yürüyüşüne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, karara tepkisini gösterdi. Fransa´nın düşünce özgürlüğünü yasaklayan bu kararı ile tarihe geçeceğini belirten Karaosmanoğlu, tepkilerin demokratik ölçüler içinde yapılması çağrısında bulundu. Karaosmanoğlu, “Fransa bu ayıpla zamanı gelince yüzleşecek, tarihinde bir kara sayfa oluşturacak bu ayıbı yüzünden  zamanı geldiğinde utanacaktır” dedi.

Haber İle İlgili Resimler