Karaosmanoğlu´ndan birlik çağrısı

İnşaat sektörünün ele alındığı panelde, bütün kurumları ortak çalışmaya davet etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası`nın düzenlediği “İnşaat Sektörünün Bugünü ve Geleceği” konulu panelde yaptığı konuşmada, bütün resmi ve sivil toplum kuruluşlarına ortak çalışma çağrısında bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası´nın düzenlediği “İnşaat Sektörünün Bugünü ve Geleceği” konulu panelde yaptığı konuşmada, bütün resmi ve sivil toplum kuruluşlarına ortak çalışma çağrısında bulundu. Karaosmanoğlu, özellikle altyapıda 30 yıl önce yapılması gereken hizmetleri bu gün yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İŞ DÜNYASI HAZIR
KSO´da yapılan panele, iş dünyasından büyük bir katılım oldu. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz Kanbak, ülke genelinde inşaat sektöründe büyük bir canlılık yaşandığını anlattı. Kanbak, Türkiye´nin her kentinin adeta şantiyeye döndüğünü belirterek, özellikle konut ihtiyacının artması ve kredilerde faiz oranlarının düşmesini, inşaat sektöründeki canlanmayı artırdığını ifade etti.

TÜRKİYE´DE İSTİKRAR VAR
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuşmasında ülke genelinde yaşanan istikrara değindi. Karaosmanoğlu, inşaat sektörünün piyasanın dinamosu olduğunu belirterek, “Yaşanabilir bir kentte yaşamak hepimizin ortak amacı. Kentimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. İş yaparken kentli insanımızla iş yapmak istiyoruz. Bu kentte bulunan bütün kurumlar, odalar, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte el ele birlikte olmalıyız. Özellikle de üniversiteli genç potansiyeli hayatın içine çekmeliyiz. Birlikten kuvvet doğar, hizmet ve üretim artar” dedi.

30 YIL ÖNCE YAPILMALIYDI
Kocaeli´nin göç alan bir kent olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, bu yüzden yıllardan beri planlı yapılaşma gerçekleşmediğini, çarpık yapılaşmanın görsel kirlilik meydana getirerek, çürük inşaatların inşa edilmesine neden olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “Kentimizde birlik ve beraberlik yıllarca sağlanamamış ve planlı yapılaşma gerçekleşmemiştir. Bu gün biz altyapıda 30 yıl önce yapılması gereken hizmetleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.

TECRÜBE-GÜÇ-YENELİK
Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Önder Küçükerman ise iş adamlarına yönelik mesajlar verdi, özellikle tecrübe, güç ve yenilikçi olmanın altını çizdi. Daha sonra Sami Pekdemir´in oturum başkanlığında “İmar Planı ve Uygulamaları” konulu panele geçildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!