Karaosmanoğlu nezaket turunda

Projeleri ve yapılan çalışmaları siyasi partilerle paylaşmayı sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu güne kadar pek rastlanmayan ve bir süre önce başlattığı, çalışmalar ve projeler hakkında siyasi partileri bilgilendirme gezisini sürdürüyor. Karaosmanoğlu siyasi parti gezilerinin ikincisinde Sosyal Demokrat Halkçı Partisi (SHP),  Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) il başkanlıklarını ziyaret ederek, bilgi verdi.

İLK ZİYARET SHP´YE
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, nezaket turunun ilk ziyaretini SHP´ye yaptı. SHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve Merkez İlçe Başkanı Remzi Özkan, Başkan Karaosmanoğlu ile Başkan Danışmanı Ömer Polat´ı ağırladı. İzmit´in şehircilik anlamında çevre, ulaşım ve altyapı anlamında büyük eksiklikler olduğunun altını çizen Başkan Karaosmaoğlu, kimsenin girmeye cesaret edemediği altyapı hamlesini başlattıklarını belirterek, kenti herkesin katkısı ile kalkındıracaklarını söyledi.

“TARİHİ MİRASLAR KURTULACAK”
SHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan´ın, kentin tarihi değerlerini ortaya çıkarmak için yapılan çalışmayı taktirle izlediklerini söylemesi üzerine Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kentin tarihi mirasına sahip çıkıp, toprak üstüne çıkarmak bizimg örevimiz. Bu kent önemli medeniyetlere başkentlik yapmış. Orhan Mahallesi´nde 25 bin kişilik açık alan tiyatromuz var. Bunu Kültür Bakanlığımızla ortak çalışarak kentimize kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İKİNCİ DURAK SP´NE
Başkan Karaosmanoğlu´nun ikinci durağı ise Saadet Partisi oldu. SP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aras ve parti yöneticileri, Başkan Karaosmaoğlu ve Başkan Vekili İlyas Şeker´i parti teşkilatında konuk etti. İl Başkanı Aras,“Tarih yapılan hizmetleri yazar. SP olarak kentte yaşanan 3 noktayı vurgulamak isterim. Kentsel dönüşümde halka ragmen emrivaki çalışma yapmayın. TOKİ´nin önünü Büyükşehir olarak kesmeyin. Geçmişte yönetimler İzmit Trafiğini çözmedi. Sizin dönemizde de 2,5 yıl geçmesine rağmen rahatlık yaşanmıyor. Battı çıktı Kocaeli için zor olacak. Uzunçiftlik Gebze arası otoban ücretsiz olsun” uyarısında bulundu. Aras, Parkline ve kaldırımların kaplandığı taşlarıda eleştirdi.

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK
SP´lilere yapılan çalışmaları anlatan Karaosmanoğlu, TOKİ´nin önünü tıkamadıklarını, aksine onlarla birlikte çalıştıklarını belirterek, “Erenler ve Topçular ile istimlak yapılan derelere gidip bakın. İnsanlarımız sağlıklı yaşayacak yerlerde değil. İtfaiye, ambulans, çöp aracı giremiyor. Kolay lokma olsa bu güne kadar herkes bu işi yapardı. Proje bittiğinde herkes rahatlığını görecek. Herkese dilediği ücreti veremezsiniz. Vatandaşımızın yüzde doksanı ile anlaştık. Hiçbir kişinin mağdur olması gönlümüzde yatmaz” dedi.

“HESAP VERMEYE HAZIRIZ”
TOKİ ile 170 dönümlük yer karşılığında 235 konut alacaklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu “İhalede problem çıktı. TOKİ mevzuatına göre hareket ediyor. Bekirpaşa Akçakoca konutlarını göreve gelir gelmez çözdük. Trafik bugün tüm kentlerin sıkıntısı. İzmit kent içi trafiğini bugünkü yapısıyla çözmek zor. Yerlerin altlarına otopark yapacağız. Bu kenti rahatlatacak her tedbire esnafın, siyasi partilerin ve STK´ların sahip çıkmasını istiyoruz. Bize gelen para milletin malıdır ve israf etmeden kullanıyoruz. Biz yaptıklarımızla hesap vermeye hazırız” sözleri ile şeffaf politikadan hiç ayrılmadıklarını gösterdi. Otobanın parasız yapılma görüşüne katıldığını belirten Karaosmanoğlu, bu olayın Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde olduğunu ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra BBP İl Başkanı Sedat Ayhan ve yöneticilerle parti teşkilatında bir araya gelerek, çalışmaları anlattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!