Karamürsel´e dal-çık

Büyükşehir Belediyesi, Derince`den sonra Karamürsel`in de iki yakasını bir araya getirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hariç Kocaeli´nin tüm ilçelerini adeta ikiye bölen, halkın sahille bağlantısını zorlaştıran D-100 ve D-130 karayolu engellerini aşmak amacıyla projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Benzer bir çalışmayı yakın zamanda Karamürsel´de başlatmaya hazırlanan Büyükşehir, ilçenin iki yakasını dal-çık´la bir araya getirecek.

İZNİK YOLU GİRİŞİNE
Karamürsel´in en önemli ulaşım sorunlarından biri olan İznik Yolunun sahille bağlantısı konusunda önemli bir gelişme var. Büyükşehir Belediyesi, soruna köklü çözüm getirmek amacıyla D-130 karayolunun altından geçen bir dal-çık yapmaya hazırlanıyor. Amaç ilçenin kuzey-güney istikametindeki ulaşımı kesintisiz ve güvenli bir hale getirmek.

TEKLİFLER ALINDI
Kısa bir süre sonra D-100 İzmit Kent Geçişi için dal-çık ihaleleri yapmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, benzer bir çalışmanın ilk ihalesini Karamürsel´de yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye toplam 6 firma katılırken, en düşük teklif 3 milyon 571 bin YTL ile Kare İnşaat´tan geldi. M. Ali Ünal ise 4 milyon 630 bin YTL ile en yüksek teklifin sahibi firma oldu.

KAPALI ALANI 116 METRE
Karamürsel-İznik yolunun girişinden başlayacak olan dal-çık, D-130´un altından geçerek Kayacık Camii önündeki yola bağlanacak. Kapalı alanı 110, dalış ve çıkış uzunluğu ise 100´er metre olacak. 5 metre yüksekliğindeki dal-çık´ın genişliği yaklaşık 10 metre olacak. Yanlarında birer metre yaya yolu bırakılacak, bir gidiş bir geliş olarak araç trafiğine açılacak. Beton kazıklar üzerinde yükselecek olan dal-çık´ın yapımı, yaklaşık 1 yıl sürecek.

HASTANEYE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK
Bir sahil kenti olan Karamürsel´e yapılacak dal-çık, İznik Yolu üzerinden Karamürsel Devlet Hastanesi ve kalıcı konutlara ulaşımı çok daha kolay ve güvenli hale getirecek. Daha önce özellikle devlet hastanesine hasta götürmek, ilçe sakinleri için büyük bir ıstıraptı. 2007 yılının yaz aylarında bu sıkıntı tamamen ortadan kalkacak.

FİRMALAR             TEKLİFLERİ
Kare İnşaat          3 milyon 571 bin YTL
H. Selçuk Şenol     3 milyon 811 bin YTL
Çakır Yapı Sanayi   4 milyon 293 bin YTL
Açık İnşaat          4 milyon 300 bin YTL
As İnşaat            4 milyon 586 bin YTL
M. Ali Ünal           4 milyon 630 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!