Karaloğlu: “Köylere hizmet daha kısa sürede gidecek”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, 16 Mart 2005 tarihi itibariyle Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü`nde bazı incelemelerde bulundu. Müdürlüğün araç parkında yer alan iş makinesi, ağır vasıta araçları, binek otomobiller ile taşınmazları yerinde gören ve yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, hizmetlerin yerelleştirilmesi açısından devrin olumlu olduğunu söyledi.

ANKARA`DAN HIZLIYIZ
Köylerin ihtiyaçlarını iyi bildiklerini söyleyen Karaloğlu, “Bir köye köprü yapılacağı zaman Ankara`da köy görmeyen bürokratların konuyu dosyalayıp gündeme alacakları süre içinde, biz o hizmeti çok kısa zamanda bölgeye götürebiliriz. Biz belediyeye geldiğimizde bırakın uzak köyleri, 3 km uzaklıkta olan köye 60 yıldır ilk kez su götürdük” şeklinde konuştu.

KİMİ ARAÇLAR YATIYOR
Köy Hizmetleri`nin bugüne kadar genel bütçeden kendisine ayrılan paralarla ancak işçi ve memurlarının maaşlarını ödeyebildiğini kaydeden Genel Sekreter, “Bu anlamda hizmet üretmekte güçlük çekiliyor. Araçlar ise parklarda sigorta ve genel muayeneleri yapılmadığı için yatıyor” ifadesini kullandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Köy Hizmetleri`ni devralmasının ardından 248 köy ve 338 yerleşim yeri olmak üzere toplam 586 noktaya hizmet götürecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!