Karaahmetli´de mini hal sevinci

Büyükşehir, bölgedeki üreticiler için depolama ve paketleme binası inşa etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçimini sebze ve meyvecilikle sağlayan Karamürsel ilçesinin İznik Yolu üzerinde bulunan köylerine mini bir hal binası yaptı. Karaahmetli köyüne inşa edilen bina hizmet vermeye başladı.

BÜYÜK BİR İHTİYAÇTI
Daha önce ürettikleri sebze ve meyveleri dağınık halde ve kötü mekanlarda pazarlamaya çalışan bölge köyleri, Karaahmetli köyüne yapılan bina ile sağlıklı bir mekana kavuştu. Yalakdere beldesi ve çevre köylerinin istifade ettiği, daha çok depolama, paketleme ve nakliye merkezi olarak kullanılacak mini hal binası, iki kat olarak inşa edildi.

PAKETLEME YERİ
Binanın ikinci katında kahvehane, berber salonu ve muhtarlık bulunuyor. Birinci kat ise tamamen üreticilerin yararına. Burada 15´er metrekarelik 3 adet iş yeri ile 100 metrekarelik sebze ve meyve paketleme yeri yer alıyor. Ürünlerinin paketlemesini yağmur, çamur ve rüzgardan korunan bu yerde yapan üreticiler, Kocaeli, İstanbul ve diğer illerden gelen kabzımallara mallarını buradan teslim ediyor.


 
“SATAMIYORDUK”
Büyükşehir Belediyesinin Karamürsel köyleri için yaptığı paketleme ve depolama binası ile sosyal tesisi kullanacak olan köylüler sevinçli. Bahçelerinde yıllardır kiraz, şeftali, erik ve domates ürettiklerini ancak ürettikleri sebze ve meyveleri pazarlamada belirli bir mekanları olmadığı için büyük sıkıntı çektiklerini belirten üreticiler, bin bir zahmetle ürettikleri sebze ve meyveleri değerinin altında satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ÜRETİCİLER MEMNUN
Karamürsel Karahmetli köylüleri Büyükşehir Belediyesi sayesinde yıllardır çektikleri sıkıntılarının sona erdiğini, artık sebze ve meyvelerini değerinde satarak alın terinin karşılığını alabileceklerini, yapılan kahvehane sayesinde ise kışın dışarıda soğuktan kurtulacaklarını ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!