Kara teslim olmadık

Büyükşehir Belediyesi´nin önlem ve çabası işe yaradı, kar kabus olmadı

Soğuk hava dalgası ile birlikte önceki gece yarısı Kocaeli`nde etkili olmaya başlayan kar yağışı, Büyükşehir Belediyesi`nin önlemleri sayesinde kabusa dönüşmeden geçiştirildi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer 25-30 santimetrenin üzerine çıkarken, Büyükşehir Beldiyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri sürekli çalışarak köy yollarını açık tutmayı başardı.

ERKEN TEDBİR İŞE YARADI
Her kar yağışında yaşamın felç olduğu Kocaeli`nde, Büyükşehir Belediyesi bu yıl erken tedbirler aldı. Öncelikli olarak kar yağışı sonucu yolların ulaşıma kapanmaması için ihale ile 4 bin 500 ton tuz satın alınarak, depolar dolduruldu. Ayrıca 3 adet kar küreme aracı satın alınarak hizmete sokuldu. Her kar yağışı sonrası Kocaeli merkezinde ve D-100 Karayolu`nda çileye dönüşen trafik akışı ilk kez yoğun kar yağışına rağmen tıkanmadı. Daha önce sık sık meydana gelen ve insanların korkulu rüyası olan kazalar ise yaşanmadı.

28 KÖY VE 27 ÜNİTEDE
Büyükşehir Belediyesi`nin zamanında aldığı tedbirler işe yararken, Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekipleri karla mücadele araçlarını devreye soktu. Büyükşehir ekipleri 28 köy ve 27 ünitede çalışma gerçekleştirdi. Söz konusu çalışmalarda 10 greyder, 2 kar bıçak kamyonu, 1 rötatif, 5 pikap ve 2 kamyon kullanıldı. Ekipler 500 kilometrelik bir alanda karla mücadelesi yaptı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, yoğun çalışma temposu sayesinde tehlikeli boyuta ulaşmadan önlenmiş oldu.

UMUTTEPE`YE BÜYÜK ÖNEM
Büyükşehir ekipleri, ayrıca günde 17 bin insanın ulaşım için kullandığı Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu ve Tıp Fakültesi Hastanesi yolunu gece boyunca kontrol altında tuttu. Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği Umuttepe yolu üzerinde sürekli çalışan ekipler, yolun karla kaplanmasını önledi. Tıp Fakültesi parkına araçların girebilmesi için bütün yollar iş makineleri ile temizlenerek, trafiğe açıldı. Ekipler ayrıca, Gündoğdu Kalıcı Konutları, Turgut ve Irak Konutları ile Radar yolunu da sürekli kontrol altında tutarak, tuzlama çalışması yaptı. Gece boyunca 200 ton tuz kullanılarak yolların açık tutulması sağlandı.

YENİ ARAÇLAR İŞE YARADI
Büyükşehir Belediyesi`nin karla mücadelesinde en etkili silah, geçen yıl satın alınarak hizmete sokulan kar küreme araçları oldu. Her biri 7 insanın yaptığı işi tek başına yapan araçlar, yoğun kar yağışından etkilenen yolların hiç kapanmadan trafiğe açık tutulmasını sağladı. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi söz konusu mücadelesinde Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekiplerinin yanısıra, Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı 30 kişiden oluşan 5 ekip oluşturdu. 24 saat üç vardiya halinde çalışan ekipler karla mücadeleki etkin çabalarıyla dikkat çekti. Yoğun kar yağışına rağmen hayatın normal seyrinde olması, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin başarısı olarak gösterildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!