Kara gün dostu Hyogo-Türkiye Dostluk Fonu yine aramızda

Yaşanan acı deprem felaketinde anne ya da babasını kaybeden ilköğretim düzeyindeki çocuklara yardım elini uzatarak altı senedir burs veren Hyogo-Türkiye Dostluk Fonu, yeni bursiyerler bulmak amacıyla bugün ilimize geldi.

BÜYÜKŞEHİR YİNE DESTEK OLDU
Bursiyer olma kriterlerine uygun öğrenci bulmak konusunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışan Dostluk Fonu yetkililerine bu yıl da yine Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı destek verdi.
Ulugazi İlköğretim Okulu`nda sabah saatlerinde yeni bursiyerleriyle tanışmak üzere toplanan ve muhasebe müdürü Zekeriya Kuşçuğlu, muhasebe müdür yardımcısı Engin Hikmet Gürler ve ODTÜ araştırma görevlisi Elçin Başbuğ`dan oluşan fon üyeleri, ayrıca iki yıldır burs verdikleri öğrencilerini de yeniden görme imkanı yakaladı.

MİNİK SEVCAN`IN MUTLULUĞU
Öte yandan dünkü başvurular sırasında 1999 yılındaki deprem felaketinde annesini kaybeden 5. sınıf öğrencisi Sevcan Ersoy da başvurusunu yaparak Hyogo-Türkiye Dostluk Fonu`nun bursiyer öğrencisi olmaya hak kazandı.
Başvuru sırasında oldukça heyecanlı olduğu görülen minik Sevcan, “Hyogo`nun bu bursuyla eğitimimi daha rahat sürdüreceğim. Bu nedenle hem dostluk fonuna hem de bu fırsatı bize duyuran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür ederim” dedi.

6 YILDIR DÜZENLİ OLARAK
ODTÜ ile birlikte çalışan Hyogo Türkiye Dostluk Fonu 17 Ağustos ve 12 Kasım deprem felaketlerinde ailelerini kaybeden ilköğretim düzeyindeki öğrenciler için 6 yıldır düzenli olarak burs imkanı sunuyor.
Fon belirlediği burs talimatı çerçevesinde, ilkokul 1,2,3. sınıf öğrencilerine 25 dolar, 4,5,6. sınıf öğrencilerine 30 dolar ve 7,8. sınıf öğrencilerine de 35 dolar burs veriyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!