Kandıra´ya partiler üstü hizmet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli Aralık 2005´te atılan Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi, dün Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül´ün de katıldığı törenle mehter marşları eşliğinde hizmete açıldı. Hem yatırım, hem törene katılım, hem de törende yapılan konuşmalarda “partiler üstü hizmet” anlayışı ön plana çıktı.

Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi açıldı

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli Aralık 2005´te atılan Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi, dün Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül´ün de katıldığı törenle mehter marşları eşliğinde hizmete açıldı. Hem yatırım, hem törene katılım, hem de törende yapılan konuşmalarda “partiler üstü hizmet” anlayışı ön plana çıktı.

İKTİDAR VE MUHALEFET AÇILIŞTA
Açık hava mitingini andıran açılış töreni, protokol mensupları ve Büyükşehir üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, iktidar ve muhalefet partisinin belediye ve il başkanlarını da bir araya getirdi. Törende ilk olarak kürsüye çıkan ev sahibi Kandıra´nın CHP´li belediye başkanı Mustafa Öğren, temel atma töreninde yaptığı konuşmanın benzerini tekrarladı, yine Büyükşehir yöneticilerine teşekkür üstüne teşekkür etti. 
 “HİZMET EDENİN HAKKINI TESLİM EDERİZ”
Büyükşehir´in kendileri için bir şans olduğunu ifade eden Öğren, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “2005-2006 yılı için çok sayıda proje önerisinde bulunduk. Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki, proje önerilerimizin hepsi kabul edildi. Kandıramıza hizmet eden kim olursa olsun, hakkını teslim etmek konusunda samimiyiz. Büyükşehir Belediyesi ile Kandıra Belediyesi ‘Önemli olan hizmettir´ diyerek bugüne kadar hep el ele verdi. Bu güzel iş birliğinin meyvelerini bir bir alıyoruz.”

 

 

BAŞKANDAN BİR MÜJDE DAHA
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ilçede yaşanan söz konusu değişimin mimarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle birlikte Kocaeli´nin değişmeye ve gelişmeye başladığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Önümüzdeki yıllar yapılan hizmetlerin sonunda Kandıra Kocaeli´nin incisi olacak” dedi ve bir müjde daha verdi.

 

 

 

“TERMİNAL HAZİRANDA AÇILACAK”
Kandıra Terminal inşaatının bitmek üzere olduğunu ve önümüzdeki ay açılışını yapacaklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ilçeye yapılacakların bunlarla sınırlı olmadığını söyledi, “Önümüzdeki aylar Kandıra´nın su şebekesini yenileyeceğiz. Yine Kandıranın sağında ve solunda bulunan iki derenin ıslahını yapacağız. Özellikle yaz aylarında Kandıra sahillerinde nüfus yoğunluğunun artmasıyla görülen su sıkıntısı sorununu en kısa zamanda çözeceğiz. Köylerimizdeki su sorunu da 2007 sonuna kadar tamamen ortadan kaldıracak, susuz köy bırakmayacağız. Köy yollarının tüm eksiklerini de önümüzdeki yıllarda tamamlayacağız. Kocaeli´nde artık köyden kente değil, kentlerden köye göç olacak” dedi.


 
“SİYASİ AYIRIMCILIK YOK”
Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün ise hizmetlerin “siyasi ayrımcılık yapılmadan” gerçekleştirildiğini söyledi, Kandıra örneğini verdi. “Siyasi ayırımcılık yapılsaydı, sizleri çok rahatsız ederdi” diyen Ergün, “Bir ülkede eğer siyasi istikrar sağlanmışsa, hükümetin başına temiz, dürüst bir iktidar gelmişse ve siyasi ayırımcılık sona ermişse tüm hizmetler gelir. Çünkü şu anda iş başında ödediğiniz vergileri kurda kuşa yedirtmeyen bir hükümet var. Tüm yöneticiler bakanlar, meclis, valiler, belediye başkanları sizin hizmetinizde. Bunun en güzel örneğini işte burada hep birlikte görüyoruz” dedi. Kocaeli Valisi Erdal Ata da Büyükşehir sınırlarının genişlemesinin önemini aktardı.

“SAYIŞTAYA HESAP VERİRDİ”
Kürsüye son olarak çıkan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise ülke genelinde yaşanan olumlu gelişmeleri ifade ettikten sonra, 5216 sayılı kanunun Kocaeli için taşıdığı değeri anlattı. Bakan Gönül, “Bu yasa Kocaeli için büyük bir şans. Bu yasa sadece iki vilayette uygulanıyor. Başbakanımız İstanbul ile Kocaeli´ni eşit görüyor. Bu kanun olmasaydı, Başkan Karaosmanoğlu Kandıra´da açılışını yaptığımız kültür merkezine harcadığı para için Sayıştay´a hesap verirdi” diye konuştu.

 

MERKEZDE NELER VAR?
Konuşmaların ardından Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi´nin kurdelesi, Kandıra Müftü Vekili Ergün Yalım´ın dualarıyla kesildi. Açılışa katılan protokol ve Kandıralılar hep birlikte kültür merkezini gezdi.
Kandıra´nın merkezinde, Akçakoca Mahallesinde yaptırılan katlı otopark ve kültür merkezi, 20 metre genişliğinde ve 80 metre uzunluğundaki kayalık zemine 4 katlı olarak yapıldı. İlçenin ilk katlı otoparkı özelliğine sahip bulunan, kültür merkezinin yer altındaki ilk iki katında aynı anda 70 araç park edebiliyor. Diğer iki katta ise çok amaçlı toplantı salonu, iş yerleri ve kafeterya bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!