Kandıra´da bir ayda ikinci temel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra`nın ulaşım sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan Kandıra Terminal İnşaatı`nın temelini bugün düzenlenen törenle attı. 30 Kasım günü Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi çalışmalarına start veren Büyükşehir Belediyesi, böylece 21 gün arayla ilçede iki büyük temeli birden atmış oldu.

TÖRENE BÜYÜK İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcısı Nurettin Dilim, Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, ilçe ve belde belediye başkanları, Büyükşehir yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı törende, çok sayıda davetli de hazır bulundu.

“İLÇE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Törende ilk konuşmayı ev sahibi Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren yaptı. Terminalin önemi hakkında bilgi veren Öğren, “90 köy ile 315 mahallede yaşayan binlerce insan, günü birlik ilçemizde bulunan Meslek Yüksek Okulu`na gelip giden yaklaşık 4 bin öğrenci kısa bir süre sonra bu terminali kullanmaya başlayacak. Yaz turizmi nedeniyle bu sayı daha da artacak. Terminal bir anlamda Kandıra`nın Türkiye`ye açılan penceresi olacak” dedi. Öğren, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte pek çok önemli projenin altına daha imza atacaklarını vurguladı.

“HALK DEĞİŞİME İNANDI”
Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan ise gelişmişliğin önce beyinlerde başlaması gerektiğini ifade ederek, “Kandıra`nın değişimi ve gelişimi için Büyükşehir Belediyesi`nin yaptığı hizmetleri gören Kandıra halkı Kandıra`nın olumlu yöndeki değişimine inandı” yorumunu yaptı.

“KANDIRA`YI DEĞİŞTİRİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da temeli atılan terminalin Kandıra`nın tanıtımı için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra halkının yıllardır özlem duyduğu ve hasret kaldığı hizmetleri hükümetimizin bize sağladığı imkanlarla gece gündüz çalışarak gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızla Kandıra değişiyor. Değişim lafla olmaz, icraatla olur. Biz bunu yapıyoruz. Kandıra için bir ay içinde iki önemli projenin temelini hep birlikte attık” dedi.

İSTANBUL`UN FETHİ`NDE AÇILACAK
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının ardından terminal inşaatını üstlenen Saryapı firmasının sahibi Hasan Saral`ı yanına davet etti. Karaosmanoğlu Saral`dan, İstanbul`un fetih tarihi olan 29 Mayıs 2006 Pazartesi günü saat 14.00`te terminalin hizmete açılması konusunda söz aldı. Daha sonra Kandıra Müftü Vekili Ergün Yılmaz`ın yaptırdığı duanın ardından temele ilk harcın gitmesi için butona basıldı.

TERMİNALDE NELER BULUNACAK?
Yaklaşık 5.5 ayda tamamlanacak olan Kandıra Otobüs Terminali, Çarşı Mahallesi`nde, 8 bin 500 metrekarelik alan üzerindeki bin 300 metrekarelik kapalı alanda yükselecek. 16 peronun bulunacağı terminalde otopark sorunu bulunmayacak. Terminalin içinde ise 11 adet iki katlı yazıhane, 6 iş yeri, 450 metrekarelik yolcu bekleme salonu, 1 adet çay salonu, tuvaletler, yönetim odası, mescit, berber ve zabıta büroları bulunacak. Terminalin çatısı ise uzay sistemli çelik çatı olarak inşa edilecek.