Kandıra´da arıcılık kursu

KO-MEK´in kursuna katılanlar önce teorik sonra pratik eğitim alıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) bünyesinde açılan kurslardan biri de arıcılık. Kandıra`da üç hafta boyunca teorik bilgiler alan kursiyerler, ardından uygulamalı derslere geçiyor.

KOVAN BAŞINDA EĞİTİM
Toplam 35 kişinin katıldığı bir aylık kursun ilk bölümünde, kursiyerlere haftada iki gün dörder saat eğitim verildi. Ardından pratik yapmak için Balcı ve Lokmanlı köylerine giden kursiyerler, burada bulunan kovanlarda aldıkları bilgilerini hayata geçirdi, arıların bakımı, görevleri, hastalıklarını, oğul çıkarmayı, kovanların yapısını inceleme imkanı buldu.

HEDEF TEKNİK ARICILIK
Kurs hakkında bilgi veren usta öğretici, aynı zamanda Tarım İl Müdürlüğü görevlisi olan veteriner hekim Fadıl Öztürk, çiftçilerin teknik arıcılık yapmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Öztürk, “Arıcılıkla ilgili tüm bilgileri YAYÇEP ve Halk Eğitim müfredatına uygun olarak, özel notları ile birlikte anlatıyoruz. Teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen uygulamalı eğitimin çok yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

KAYMAKAMA BİLGİ VERDİLER
Öte yandan KO-MEK Kandıra Kurs Merkezi İdarecisi Memnune Gürcan, Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan`a kurs hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan Kaymakam Sarıcan, kırsal kesimde hayatını tarım ve hayvancılıkla sürdüren insanların eğitilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Sarıcan, “Vatandaşlarımızın yaptıkları işin tekniğini bilmeleri hem ülkemize hem de çiftçimize çok önemli katkı sağlayacaktır. Büyükşehir Belediyemiz burada önemli bir çalışma gerçekleştirmektedir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Ziyarette Kandıra İlçe Tarım Müdürü Basri Usta, teknisyenler Numan Doğru, Vedat Esgar ve Selahattin Duman da hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!