Kandıra Terminali için temel atılacak

Büyükşehir´in gerçekleştireceği projenin temel atma töreni bu çarşamba yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nden, Kandıra`ya önemli bir hizmet daha. Geçen hafta temeli atılan Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi`nden sonra, Kandıra Terminal binasının da yapımına başlanacak. 21 Aralık 2005 Çarşamba günü gerçekleştirilecek temel atma töreni, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun katılımıyla saat 13.00`te başlayacak.

ZAMANINDA BİTECEK
Çarşı Mahallesi`nde yapılacak terminal inşaatı için hafriyat çalışmaları bir süre önce başlamıştı. Müteahhit firmaya bağlı ekipler temel atma töreni için zemini sağlamlaştırırken, Büyükşehir yetkilileri bölgedeki çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren`in de hazır bulunduğu incelemeye, Fen İşleri Daire Başkanı Yaşar Yoğurtçuoğlu, Fen İşleri Koordinatörü Yaşar Yoğurtçuoğlu ve Yuvam Konut İdaresi Başkanı Hasan Güzel katıldı. Firma temsilcileri, çalışmayı verilen süre içinde tamamlayacaklarını, işi engelleyici herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

16 PERON BULUNACAK
Kandıra`nın ulaşım sorununa uzun yıllar cevap verebilecek nitelikte inşa edilecek terminal binası, 8 bin 500 metrekarelik alan üzerine yapılacak bin 300 metrekarelik kapalı alanda yükselecek. 16 perona sahip bulunacak terminalde, otopark sorunu bulunmayacak. Terminalin içinde 11 adet iki katlı yazıhane, 6 iş yeri, 450 metrekarelik yolcu bekleme salonu, çay salonu, tuvaletler, yönetim odası, mescit, berber ve zabıta büroları yer alacak. Terminalin üstünü ise uzay sistemli çelik çatı koruyacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!