Kandıra sahillerinde hayat kurtaran “abluka”

Büyükşehir Belediyesi`nin Hayat Kurtarma Timi, bu hafta sonu yine canları Karadeniz`in sularına kaptırmadı. 12 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurduğu Hayat Kurtarma Timi bu hafta sonunda Karadeniz´in azgın sularından 12 kişiyi kurtardı. Sezonun başından bu yana gerçekleştirdiği kurtarma çalışmalarıyla Kandıra sahillerine güven ve huzur getiren Tim, bu hafta sonunda da 70 kişilik ekibiyle görev başındaydı. Kandıra sahillerinin karadan ve denizden adeta abluka altına alınması, yıllarca yaşanan acıların önüne geçti. Vatandaşlar kurtarma timinin varlığı ile güven içinde bir hafta sonu geçirdi.

70 KİŞİLİK DEV EKİP
Bağırganlı, Seyrek, Kumacığız ve Cebeci´de görev yapan Hayat Kurtarma Timi´nde İtfaiye Daire Başkanlığı´nın yanı sıra, Büyükşehir Sağlık Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Gönüllü İtfaiyeciler ve Değirmenderespor Sualtı Topluluğu (DESSAT) hizmet verdi.

KIRMIZ ALARM DÜZENİ SÜRDÜRÜLDÜ
Kandıra sahilleri hafta sonunda yine oldukça hareketliydi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar sahillere akın ederken, Kurtarma Timi de geçen hafta başlattığı kırmız alarmını sürdürdü. Ekipler karadan zodiaklar, sahilden ise ATV araçları ve gözleme kuleleri ile bölgeyi göz hapsinde tuttu. Dalgaların seyrini iyi takip eden kara ekipleri ise megafonlarla denizdeki vatandaşları uyardı.

 

İYİ ORGANİZASYON BAŞARI GETİRİYOR
Gözleme kulelerindeki görevliler ise denize giren vatandaşları dürbünle takip etti. Tespit edilen en ufak tehlikeli durum denizde devriye gezen zodiaklara iletildi. Zodiaklar da anında kendilerine iletilen bölgeye ulaşarak vatandaşı boğulmaktan kurtardı. Timin ciddiyeti ve iyi organize olması nedeniyle canlar sudan başarı ile alındı. Sahillerde kaybolan çocuklar da yine kara ekipleri tarafından bulunarak ailelerine teslim edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!