Kamyonlara D-100 yasağı

İzmit şehir merkezinden geçen şehirlerarası yola kamyonlar belli saatlerde giremeyecek

İzmit şehir merkezinden geçen şehirlerarası yola kamyonlar belli saatlerde giremeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda dün toplanan UKOME, önemli bir karar aldı. İzmit şehir merkezini ikiye bölen D-100 karayolunda çok sık ölümle sonuçlanan trafik kazalarına neden olan ağır tonajlı araçların, trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu yolu kullanmaları yasaklandı.

KAMYONLARA KISITLAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME Toplantısı, dün yaptığı toplantıda, hayati önem taşıyan bir karara imza attı. Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak İzmit şehir merkezinden geçen D-100 Karayolu`nu kullananan ağır tonajlı araçların durumu ele alındı. Sık sık kazaların oluşumuna neden olan ağır tonajlı araçlar için alınan kararda, gündüz saatlerinde adeta bu yolu işgal eden kamyon ve TIR`lara karşı alınacak önlemler tartışıldı. Kent kamuoyundan da yükselen tepkileri değerlendiren UKOME, 17 Temmuz 2005`ten sonra Uzunçiftlik yönünden gelen ağır tonajlı araçların otobana yönlendirilmesi kararını aldı.
Alınan karar gereği kamyon ve tırlar sabah 07.00-10.00 ile akşam 16.00-20.00 saatleri arasında kamyonlar şehir merkezinden geçen D-100 karayoluna giremeyecek. 17 Temmuz 2005 Pazar gününe kadar Emniyet, Jandarma ve Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamlayacak. Karar araç sahipleri ile kooperatif yöneticilerine duyurulacak.

UMUTTEPE HATTINA MİNİBÜS TAKVİYESİ
Toplantıda ele alınan bir diğer konu, Umuttepe güzergahı oldu. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nin bölgeye taşınmasından sonra trafik yoğunluğunun artmasını dikkate alan UKOME, halen 48 aracı Umuttepe hattında çalışan 5 No`lu minibüsçüler kooperatifine ilaveten, Derince`ye çalışan 13 No`lu kooperatife bağlı 18 aracın da bu hatta çalışması yönünde görüş birliğine varıldı. Ayrıca konuyla ilgili olarak bir komisyon kurulması ve komisyondan çıkacak görüşün 13 Temmuz`da yapılacak toplantıda karara bağlanacağı bildirildi.

DERİNCELİLER MAĞDUR OLMASIN
Derince`den tek vasıta ile Umuttepe Kampüsü`ne gidilebilmesi için ayrıca karar alındı. Toplantıdan sonra konu hakkında basın mensuplarına bilgi veren Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay, “Amacımız insanımızın Umuttepe Kampusü`ne tek vasıtayla gitmesi” dedi. Derince bölgesindeki vatandaşların hastanenin taşınması nedeniyle mağdur duruma düştüklerini, hem zaman hem de para bakımından zararda olduklarının altını çizen Özalay,  “5 No`lu kooperatife de daha önce geçici izin vermiştik. 13 No`lu kooperatife de geçici olarak izin vermek istiyoruz. Kesin kararımızı 13 Temmuz`da komisyonun önümüze getireceği rapora göre vereceğiz. Taşıma hakkı kimsenin tekelinde değildir. Aksi davranışlar olursa takdir belediyenindir. Gerekirse geçici izinleri iptal ederiz, belediye olarak taşıma işini biz yaparız” dedi. Komisyon üyeleri, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinden oluşacak.
 
SAPANCA MİNİBÜSLERİNE GEÇİŞ SERBEST
Öte yandan toplantıda ele alınan bir diğer konu ise Sapanca minibüslerinin İzmit merkeze girişlerinin yasaklanmasıydı. Bu konuda da vatandaşların mağduriyetini göz önüne alan UKOME, kararın eski hale döndürülmesine, “İzmit`ten yolcu alınmaması” koşuluyla karar verdi. Yeni karar gereği, Sapanca-İzmit arasında çalışan minibüsler daha önce olduğu gibi İzmit merkeze girebilecek, ancak İzmit yolcusu taşımayacak. Bu kuralın ihlal edilmesi halinde söz konusu araçlar ekipler tarafından bağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!