Kamu Mali Yönetimi Kanunu Büyükşehir´de tanıtıldı

5018 sayılı kanun, daire başkanlarına daha büyük görevler yüklüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, yardımcıları ile birlikte daire başkanlarına 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu`nu anlattı. Avrupa Birliği`ne uyum yasaları çerçevesinde bu yıl başından itibaren uygulanmaya başlanan söz konusu yasa, detayları, verdiği yetkiler ve sorumlulukları ile ele alındı.

BİRAN ÖNCE ÖĞRENMELİYİZ
Kanunun idari yapılanma içinde büyük ve ciddi değişiklikler yaptığına dikkat çeken Genel Sekreter Karaloğlu, başta kendileri olmak üzere Büyükşehir Belediyesi`nin tüm birimlerinin kanunu ve yeni literatürünü öğrenmesi gerektiğini söyledi. Genel Sekreter Yardımcıları Gülser Ustaoğlu ve Ersin Yazıcı ile birlikte yasa hakkında daire başkanlarını bilgilendiren Karaloğlu, daire başkanlarına büyük görev düştüğünü ifade etti. Karaloğlu, “Eski alışkanlıklarımızı bırakmak zor olabilir. Ama ne kadar çok yeni mevzuatı okur ve öğrenmeye çalışırsak o kadar kısa sürede de adaptasyonu sağlarız” dedi.

KANUNUN GETİRDİKLERİ
Karaloğlu, yasanın merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahalli idarelerden oluşan genel yönetimi kapsadığını belirterek, “Bu kanunla katılımcı, paylaşımcı, şeffaf ve hesap verebilir, yerel ve yerinden yönetim ağırlıklı, sonuç ve hedef odaklı, gelecek yönelimli bir yapıya kavuştuk” şeklinde konuştu.
Değerlendirme toplantısında Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı da Kamu Maliyesi`nin Temel İlkeleri, İhale Yetkisi, Harcama Yetkisi, Muhasebe Yetkisi, Muhasebe Uygulamaları, İç Kontrol Sistemi ve Dış Denetimler konularında bilgi aktardı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!