“Kampınızı Sapanca´da yapın”

Türkiye İzcilik Federasyonu yöneticileri, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nu makamında ziyaret etti. Ziyarette federasyon yöneticileri 17 Ağustos`ta yapmayı planladıkları kamp için yer istedi, Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi`ne ait Sapanca`da bulunan SEKA kampını önerdi.

EN UYGUN YER
Türkiye İzcilik Federasyonu As Başkanı Halil Yıldız, Teşkilat Kurulu Başkanı Muzaffer Gündüz, Kocaeli İzcilik İl Temsilcisi Abdullah Binbay ve AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Seyfettin Ceylan`ın da hazır bulunduğu heyet adına federasyon başkanı Hasan Subaşı konuştu. Marmara bölgesinde yaşanan deprem felaketinin unutulmaması için Kızılay ve Sivil Savunma`nın desteği ile 17 Ağustos`ta kamp yapacaklarını söyleyen Subaşı, Büyükşehir`in 17 Ağustos organizasyonunda ana sponsor olmasını istediklerini ifade etti. İzcilerin isteklerini dinleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İzcilerimizin kamp yapacağı en uygun yerin Sapanca`daki SEKA kampı olacağını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili desteğimiz lafta kalmayacak” dedi.

BAŞARILILAR YAZ KAMPI`NA
Konuşmasında ayrıca izciliğin önemine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli`nde güzel izcilik faaliyetleri var. Ben bir eğitimci olarak her türlü katkıyı vermeye hazırım. Gençlerin eğitiminde, izciliğin temel unsurlarından biri olan vatan sevgisi ile güzel ahlaka da ağırlık vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Ziyarette hazır bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl başarılı öğrencileri dönemler halinde yaz kampına alacağı müjdesini verdi.