Kağıtspor, Yıldızlar Güreş Ligine katılacak

Büyükşehir Kağıtsporlu Güreşçiler, bu sezon Türkiye 2. Yıldızlar Liginde mücadele edecek

Büyükşehir Kağıtspor, ata sporumuz olan güreşte emin adımlarla yoluna devam ediyor. İlimizin birçok bölgesinde güreş okulları açan Büyükşehir Kağıtspor, bu sezon resmi olarak Türkiye Yıldızlar Güreş Liginde mücadele edecek. 

 

100 TAKIM KATILIYOR
Yaklaşık 1 buçuk yıldır SEKA Kapalı Spor Salonunda yaşları 9 ile 16 arasında değişen  genç sporcular ile katıldıkları çeşitli turnuvalarda başarılı sonuçlara imza atan Büyükşehir Kağıtsporlu Güreşçiler, bundan sonra resmi olarak ilimizi Türkiye Yıldızlar 2. Güreş Liginde temsil edecek. 12-17 yaş gruplarının mücadele edeceği yıldızlar ligine toplam 100 takım katılıyor. Bu 100 takım güçlerine ve bulundukları bölgelere göre 5 takımdan oluşan 20 gruba ayrılıyor. Bu 5 takımın kendi aralarında yaptıkları müsabakalar sonucunda ilk iki sırada yer alan takımlar 2. tura yükselecek, kalan üç takım ise elenerek lige veda edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor´un yer aldığı gurupta, İstanbul Kasımpaşa Belediyespor, Ankara Başkent G.S.İ.M, Bilecik Osmaneli Belediyespor, Kayseri Atasinan Spor Kulübü yer alıyor.

ALT YAPIDAN YETİŞEN SPORCULARLA
Büyükşehir Kağıtspor Güreş Takımı antrenörleri Yusuf Yüksel, Gürcan Kırcı ve Mükrem Kızılkaya Büyükşehir Kağıtspor Güreş takımının hayata geçmesinin ardından yetiştirdikleri sporcularla lige katılacaklarını belirterek, “Takımımızın hepsi geçen yıl miniklerde güreşip bu yıl ilk defa yıldız olarak güreşecek sporculardan oluşuyor. Bundan dolayı diğer takımlara göre yaş oranı olarak daha küçük ve yeni bir takımız. Ancak geçen yıl ferdi müsabakalarda elde ettiğimiz başarıları, bu yılda takım halinde ligde yapılacak resmi müsabakalarda elde edeceğimize inanıyoruz. Takımımızı 1.lige çıkarabilmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Lige Katılacak Büyükşehir Kağıtsporlu Güreşçiler:
32-kg:Cemal Tüyüz-Habip Kulaksız-Harun Baki-Miraç Bıyık
35-kg:Yunus Emre Kulaksız-Berat Mert Bıyık-Gökhan Güneş
38-kg:Bünyamin Şimer-Eyüp Yayla
42-kg:Esat Bulut
46-kg:Serhat Yılmaz
50-kg:Özgür Baştürk
54-kg:Fatih Akgüneş
58-kg:Hüseyin Arda-Ali İzzet Kaplan-Ebuzer Serim-Ferhat Kurt
63-kg:Tanju Gemici-Enes Sevinç
69-kg:Muhammet Enes Serim-Ünal Karadaş
76-kg:Çetin Özçelik-Recep Arda
85-kg:Hazma Özkara Deniz
100-kg:Fatih Serim

Bizi;
sosyal medyada takip edin!