Kadroya geçen personele oryantasyon eğitimi

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir’de Belde A.Ş. kadrosuna geçen personele oryantasyon eğitimi verdi

Kadroya geçen personele oryantasyon eğitimi

Kanun Hükmünde Kararname (696 sayılı) ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron olarak görev yapmakta iken, Belde A.Ş. kadrosuna geçirilen personele oryantasyon eğitimi verilmeye başlandı. İlk olarak Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü personeline oryantasyon eğitimi verildi. Eğitim kapsamında personele Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kurum kültürü başta olmak üzere belediye mevzuatı, kurum yapısı ile personelin mali ve sosyal hakları konusunda geniş kapsamlı bilgi aktarıldı. Tüm gün devam eden ve iki ayrı oturumda gerçekleşen eğitimden 417 personel yararlandı. Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen yaklaşık 3 bin 500 personele, önümüzdeki 4 ay boyunca oryantasyon eğitimi verilecek. 

KO-MEK PERSONELİ KATILDI
Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğünde görev yapan personelin yanı sıra KO-MEK kurs merkezleri usta öğreticileri ve kurs sorumluları katıldı. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen oryantasyon eğitimini, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Bayram Bayram, Eğitim Şube Müdürü Hülya Alp, Yaygın Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, Meclis Şube Müdürü Nizam Şen ile Bordro ve Tahakkuk Şube Müdürü Selim Saltan verdi.

AİLEMİZE HOŞGELDİNİZ
Eğitim öncesinde KO-MEK personeline, ‘’Ailemize hoş geldiniz’’ diyen Bayram, “Sizler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personelisiniz. Bu ailenin bir ferdisiniz. Sizler, KO-MEK’in eğitim neferlerisiniz ve bu özelliğinizle hem içerde, hem de dışarda kurumunuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır. Bu vesileyle KO-MEK’in yeni eğitim döneminin de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

ORGANİZASYON YAPISI VE KURUM KÜLTÜRÜ
Oryantasyon eğitiminde Eğitim Şube Müdürü Hülya Alp, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyon yapısı ve yönetim şemasının yanı sıra kurum tarihçesi hakkında bilgi sundu. Yaygın Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, kurum kültürüne yönelik yaptığı bilgilendirmede ise personele kurumun temsil edilmesi noktasında önemli görevler düştüğünü belirterek, “Sizler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni temsil ediyorsunuz. Bu temsiliyet sadece mesai saatleriyle sınırlı olmamalı. Vatandaşın KO-MEK dışında size yönelteceği sorulara da her zaman hazırlıklı olmalısınız. Bu nedenle kurumunuzu ve onun birimlerini ve çalışmalarını yakından takip etmelisiniz” dedi. 

BELEDİYE KANUNU VE SOSYAL HAKLAR ANLATILDI
KO-MEK personeli tarafından dikkatle dinlenen eğitimde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Meclis Şube Müdürü Nizam Şen, 5393 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununu hakkında bilgi aktardı. Bordro ve Tahakkuk Şube Müdürü Selim Saltan ise taşeron yasası ile Belde A.Ş.’ye geçişleri yapılan müdürlük personeline sosyal hakları ve çalışma şartlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!