Kadın meclisi “zirve” yolunda

Kocaeli Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, Ürgüp`te düzenlenecek olan Kadın Meclisleri Zirvesi`ne katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında Nevşehir´in Ürgüp beldesinde düzenlenecek olan Kadın Meclisleri Zirvesi´ne katılacak. 45 ilden 450 kadının yer alacağı zirvede Kocaeli Kadınlar Meclisi´ni 10 kişilik bir heyet temsil edecek.

KADIN VE SİYASET ANA KONU
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Ürgüp Belediye Başkanlığı´nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan zirve Kocaeli Kadınlar Meclisi´nin de ilk önemli katılımı olacak. Türkiye´nin önde gelen akademisyenleri, siyasetçileri, kadın belediye başkanları, sivil toplum ve kadın kuruluşları ile sanatçıların katılacağı zirvede çeşitli panel ve tartışmalar gerçekleştirilecek. Zirvede esas olarak “Kadın ve Siyaset” konusu masaya yatırılarak bu yöndeki fikir, sorun ve öneriler görüşülecek.

ZİRVE ÖNCESİ ÖN TOPLANTI
Öte yandan zirve öncesinde Büyükşehir Belediyesinde bir araya gelen Kadınlar Meclisi üyeleri, Kocaeli heyeti olarak ortak görüş belirledi. Toplantıya Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Oya Tuncel, başkan yardımcıları Zerrin Türk, Gülsen Müstecaplıoğlu, Fevkiye Genç ile yönetim kurulu üyeleri Gülşen Yayla, Ayşe Mamat ve Nihal Kupşi katıldı. Zirvenin Kadın Meclisinin ilk önemli toplantısı olacağını söyleyen meclis başkanı Oya Tuncel, “Kadın ve siyasete bakışımızı ve diğer konular hakkındaki görüşlerimizi son derece geniş bir kesime aktarma imkanı bulacağız. Zirvede Kocaeli´ni en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!