Kaçak yapılara af yok

Büyükşehir, Tavşancıl´da orman arazisi üzerine yapılan gecekonduyu yıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmaya izin vermiyor. Geçen yıl Kandıra`nın sahil kesimlerinde kaçak villaların yıkımını gerçekleştiren Büyükşehir, son olarak yakın bir zamanda yapılan Tavşancıl`daki bir gecekonduyu yıktı.

ORMAN ARAZİSİ ÜZERİNE
Tavşancıl Beldesi`nin Kaya Pınar Mahallesi`nde orman arazisi içine gecekondu yapıldığını belirleyen İmar Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, sabahın erken saatlerinde Tavşancıl Jandarma Komutanlığı`ndan aldığı askeri destek ile yıkım alanına gitti. Orman arazisine tek katlı gece kondu yapan Nigar Memiş ve komşuları uzun süre yıkım ekibine direndi. Ancak askerlerin yardımı ile evdeki insanlar dışarı çıkarıldı. Kaçak yapılaşmada taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi, daha sonra olay yerine götürdüğü iş makinesi ile binayı yıktı.

METRUK BİNA DA YIKILDI
Ekipler daha sonra Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü`nün talebi doğrultusunda Körfez İlçesi Orhan Karabulut Caddesi üzerindeki eski bir binanın yıkımını gerçekleştirdi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu`nun kararı gereği yıkılan bina tehlike arz ediyordu. 5216 sayılı Büyükşehirler Yasası`nın 7. maddesi gereğince, tarihi doku ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların işlevlerinin korunmasını sağlamak, bakım ve onarımını yapmak, mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa etmek göreve Büyükşehir Belediyesi`ne veriliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!