Junior itfaiyeciler yetişiyor

Büyükşehir, ilköğretim okullarında haftada iki saat ders veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geleceğin itfaiyecilerini yetiştirmek için ilköğretim okullarından eğitime başladı. İtfaiye Daire Başkanlığı “Genç (junior) Gönüllü İtfaiyecilik” adı altında ilköğretim okullarına haftada iki saat ders programı uygulaması ile, öğrencilere itfaiyeciliği öğretiyor. Dersleri tamamlayan miniklere “Gönüllü İtfaiyeci” kartı verilecek.

ÖĞRENCİLER ÇOK İLGİLİ
İtfaiyeciliğin öneminin daha iyi kavranması, insanların can ve mal güvenliğini korumak için kendi canlarını tehlikeye atan itfaiyecilerin daha iyi tanınması için başlatılan uygulama büyük beğeni kazandı. İtfaiye Daire Başkanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Amiri Doğan Menteş tarafından verilen dersler, haftada iki saat olarak gerçekleşiyor. Önce Karamürsel Kaymakamı Özbağcı İlköğretim okulu, ardından Uzunçiftlik Dürdane Özdilek İlköğretim Okulu´nda eğitimler verildi. Öğrenciler derse büyük ilgi gösterdi.

35 OKULA GİDİLECEK
Küçük itfaiyeciler yetiştirmek amacıyla başlatılan çalışmada Kocaeli genelinde 35 ilköğretim okuluna gidilecek. Yapılan çalışmanın Kocaeli geneline yayılması için ilçe ve beldelerdeki okullar tercih ediliyor. İlköğretim çağındaki öğrencilere yönelik itfaiye eğitimciliği Türkiye´de bir ilk olarak değerlendirildi. Zaman içinde derslerin bütün okullara yaygınlaştırılmasını sağlamanın planları yapılıyor. Bu sayede yetişen neslin daha bilinçli olacağı belirtildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!