Jeet Kune Do kursları başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Olimpik Buz Sporları Salonu`nda açtığı kurslara, yeni yılla birlikte Jeet Kune Do da eklenecek.

Uzakdoğu`nun bu farklı savunma sanatına, ilginin büyük olması bekleniyor. 

ŞU ANA KADAR 30 KAYIT
Kayıtların birkaç hafta önce başladığı kurs, ocak ayının başından itibaren düzenli olarak start alacak. Kayıt olan 30 kadar öğrenci, bir haftadır bu spor dalına alışmak için antrenmanlara başladı. 6-13 yaş grubu kursiyerleri daha çok jimnastik ağırlıklı çalışma yapıyor.

HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ
Her hafta 3 gün üzerinden yapılacak olan Jeet Kune Do kursu, çarşamba ve cuma 21.00-23.00, pazar günü ise 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Aylık ücreti 15 milyon lira olan kursta öğrencilerden sağlık raporu getirmeleri isteniyor.

TANIDIK ANTRENÖR
Jeet Kune Do kursunun antrenörlüğünü, İzmitliler`in yakından tanıdığı Yüksel Yılmaz yapıyor. Yılmaz, dünyada bu sporun ABD, Uzakdoğu ve Avrupa`da çok yaygın olduğunu, Afrika, Suudi Arabistan ve Türkiye`de ise çok az ilgi gördüğünü belirtti. Yılmaz buna rağmen, Jeet Kune Do sporunun ülkemizde hızla federasyonlaşma yoluna gittiğini belirtti.   


JEET KUNE DO NEDİR?
Kişiyi en kısa zamanda kendini savunmaya hazır hale getirmeyi amaçlayan Jeet Kune Do, Bruce Lee`nin ortaya çıkardığı bir dövüş sanatı. Klasik sistemlere tepki olarak doğan Jeet Kune Do, “sokak savunması” olarak da nitelendiriliyor.

ADRES: Olimpik Buz Sporları Salonu, Kuruçeşme/İZMİT
TELEFON: 226 60 96

Bizi;
sosyal medyada takip edin!