İznik Yolu için düğmeye basıldı

Büyükşehir, Karamürsellilerin önemli bir sıkıntısını daha çözecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yıllarca adeta kaderine terk edilen Karamürsel-İznik Yolu için başlattığı hizmet atağını sürdürüyor. Kısa bir süre önce yolun elektrik hatlarının yer altına alınması için düğmeye basan Büyükşehir, şimdi de üst yapı için harekete geçti. Havai hatlarla ilgili alt yapı çalışması biter bitmez yolun, ilk bir kilometrelik bölümünde asfalt çalışması gerçekleştirilecek.

SIKINTI BİTECEK
Aynı zamanda D-130 Karayolu`ndan Karamürsel Kalıcı Konutları`na ulaşımı sağlayan ve Rauf Denktaş Caddesi olarak bilinen yol, iki gidiş iki geliş haline getirilecek. Çalışma çerçevesinde ayrıca yol kenarlarında bulunan yıllanmış tretuarlar da beton parke yapılacak.

İHALESİ YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi İznik yolunun bir anlamda kaderini değiştirecek olan çalışması için bugün  ihaleye çıktı. “Karamürsel Sahil Kalıcı Konutları Yeniden Düzenleme Çalışması” adı altında çıkılan ihaleye, toplam 6 firma katıldı. Encümen Salonu`nda gerçekleştirilen ihalede en düşük teklif 798 bin 249 YTL ile Genç İnşaat`tan gelirken, en yüksek teklifi 1 milyon 365 bin YTL ile Taşyapı İnşaat verdi.

6 AYDA YAPILACAK
Yaklaşık maliyeti 1 milyon 150 bin YTL olan ihalede çalışmalar, müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 6 ay içinde tamamlanacak. Böylece tüm alt yapı çalışmaları tamamlanan yolda sürücüler artık sıkıntı çekmeyecek.

FİRMALAR                TEKLİFLERİ
Genç İnşaat            798 bin YTL
Açık İnşaat              876 bin YTL
Çözüm Yapı İnşaat    949 bin YTL
Simge Mat              995 bin YTL
Rota İnşaat            1 milyon 139 bin YTL
Taşyapı İnşaat        1 milyon 365 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!