İzmit’te İçmesuyu Depoları İnşa Ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit ilçesinin değişik bölgelerinde toplam 6 bin 700 metreküp kapasiteli 6 adet yeni içmesuyu deposu inşa ediyor.

İzmit’te İçmesuyu Depoları İnşa Ediliyor

Sanayi ile birlikte nüfusu sürekli artan Kocaeli’nin sağlıklı ve düzenli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için toplam 307 bin m3 arıtılmış içmesuyu depolama kapasitesi bulunan çeşitli büyüklüklerde 604 adet içmesuyu deposu ile hizmet veriliyor. İSU Genel Müdürlüğü, mevcut depoların bir taraftan bakım onarımını yaparken diğer taraftan depolama kapasitesini artırmak için ilçelerde yeni depolar inşa ediyor. 

Bu kapsamda İzmit ilçesine bağlı Yeşilova’da 3000 m3, Orhaniye’de 2000 m3, Radyoling’de 1000 m3, Akmeşe’de 300 m3, Durhasan Merkez’de 300 m3 ve Güvercinlik’te 100 m3 kapasiteli depolar inşa ediliyor. Proje kapsamında bir süre önce başlanılan çalışmalarda Orhaniye ve Güvercinlik depolarının betonarme imalatları yapılıyor. 

Bir yıl sürecek olan proje kapsamında 6 ayrı yerde toplam 6 bin 700 m3 kapasiteli betonarme depolar yapılacak. Ayrıca depolara bağlantı sağlamak için 8,6 km uzunluğunda içmesuyu ile tahliye hattı da inşa edilecek. Depolar, içmesuyu scada merkezine online bağlantı sağlanarak takibi de yapılacak. 

Kesintisiz su depolamak için yatırımlarını sürdüren İSU, İzmit ilçesindeki depoların yapımı için 6,7 milyon lira harcama yapacak. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!