İzmit`te 16 caddeye parkomat sistemi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, artan araç sayısı nedeniyle trafik gündeminin baş sırasında yer alan park sorunu için “parkomat” sistemi üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İZMİT`İN EN İŞLEK CADDELERİ
Gelişmiş tüm kentlerin parkomat sistemini kullandığını kaydeden Ulaşım Daire Başkanlığı`na bağlı yetkililer, Büyükşehir Belediyesi`nin de İzmit merkezdeki 16 caddede bu sistemi uygulamak istediğini ifade etti. Söz konusu 16 nokta içinde İzmit`in en işlek caddeleri arasında yer alan İnönü, istiklal ve Leyla Atakan caddeleri de bulunuyor.

YÜZDE 70 EVET
Düşünülen sistem için geçen ay yaptırılan anket sonuçları da açıklandı. Vatandaşın yüzde 70`inin parkomat sistemini desteklediği, yüzde 20`sinin karşı çıktığı, yüzde 10`nun ise fikir belirtmediği kaydedildi.
Yetkililer, yüzde 70`lik olumlu görüş nedeniyle parkomat sistemi ile ilgili çalışmalarına hız verdi. Sistemin el parkomatı olacağını bildiren yetkililer, kısa bir süre sonra belirlenen caddelerde sistemin kurulacağını ifade etti.

24 SAAT PARK OLANAĞI
Parkomat sistemi, cadde kenarlarında 24 saat park yapma olanağını getiriyor. Sistem devreye girerse, “Park ettiğim yerden aracım çekilir mi?” ya da “Gideceğim yerde park bulabilir miyim?” endişeleri ortadan kalkacak.
Parkomat sisteminde ilk 10 dakikalık beklemeler için ücret alınmayacak, bu dakikanın bitiminin ardından gerçekleşecek ücretlendirme kademeli olarak saat başı artacak. Konuyla ilgili fiyat düzenlemesi ise önümüzdeki günlerde Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!