İzmit´e estetik operasyon başladı

Kent Estetik Kurulu ilk incelemelerini iki caddede yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve kentin görüntü kirliliğini gidererek, güzelleşmesini sağlayacak olan Kent Estetik Kurulu çalışmalarına başladı.

Kent Estetik Kurulu ilk incelemelerini iki caddede yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve kentin görüntü kirliliğini gidererek, güzelleşmesini sağlayacak olan Kent Estetik Kurulu çalışmalarına başladı. Mimarlar ve Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan kurul, SEKA Park, Demiryolu ve Şehit Rafet Karaca Caddesi´nde yaptığı çalışmada, görüntü kirliliğine yol açan binaları belirledi.

KURUL, CADDELERİ GEZDİ
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlığında toplanan Estetik Kurulunun üyeleri Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü´nden Yüksek Mimar Doç. Dr Tülay Esin, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi´nden Yrd. Doç. Gamze Mert, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Erol Bayındır, Kocaeli Mimarlar Odası üyesi İmran Türkeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar Şube Müdürü Salih Palaz ve Mimar Murat Tekin ilk çalışmasını yaptı. Demiryolu Caddesi ile Şehit Rafet Karaca Caddesi´ni gezen kurul üyeleri, estetik güzelliği bozan binaları belirleyip, notlar tuttu.

YAPILACAKLAR ŞEKİLLENİYOR
Kurul üyeleri ilk olarak SEKA Park´ında yapılanların estetiğe uygun olup olmadığını inceledi. Kurul Başkanı İlyas Şeker, SEKA içinde yapılan çalışmalar ve proje hakkında üyelere bilgi verdi. Üyeler, SEKA Park´ın estetik oluşuma uygun olduğu görüşünde birleşti. Daha sonra iki ayrı caddeyi inceleyen Estetik Kurulu üyeleri, reklam tabelalarının tek tip ve renk uyumunun sağlanması, binalarda dış cephelere konulan klima cihazlarının ön cepheye konulmaması, kapı, pencere ve bina renklerinin uyum içinde olması, yaya kaldırımlarının işgalinin önlenip, devamlılığının sağlanması, yeraltından geçirilen elektrik, telefon, kanalizasyon, su gibi hatlar için zemine konulan ve menhol denilen kapakların zeminden yüksek olmaması, baz istasyonlarına standart getirilmesi, yürüyüş yolu üzerindeki çınar ağaçlarının estetik düzende budanması, binaların çatı ve dışarı çıktı balkonların görünümü bozacak şekilde olmaması gibi notlar aldı.

HEDEF MODERN KENT
Estetik Kurul´un görevleri ve çalışma hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, bu çalışma sayesinde Kocaeli´nin modern ve çağdaş bir görünüm kazanacağını söyledi. Şeker, “Kimseyi mağdur etmeden, bu kentin çirkin örüntüsünü ortadan kaldırıp, modern ve çağdaş bir görünüm kazanmasını sağlama çabası içindeyiz. Cadde ve sokaklarda görsel olarak bir ahenk, bir uyum olsun istiyoruz. Kaldırımlar, yürüyüş yolumuz görüntü kirliliğinden kurtulsun istiyoruz. Bu kentin kalkınması, modern ve çağdaş bir kent olması için sadece yeşil alanı, cadde ve sokaklarını, altyapısını yapmakla olmuyor. Görüntü kirliliğini de yok etmek, göze hoş gelen bir görünüme kavuşturmak zorundasınız” dedi. Şeker, kurulun zaman zaman bir araya gelerek bu tür çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!