İzmit, Tavşancıl-Dilovası-Gebze ve Darıca`ya ulaşacak

Sınırların genişlemesiyle birlikte, ilçelere yönelik toplu taşıma alanında yaşanan sorunları masaya yatıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önce bağı olmayan Tavşancıl-Dilovası-Gebze ve Darıca`ya yeni oluşturduğu hatla bağlanmaya hazırlanıyor.

İLK KEZ BAĞ KURULUYOR
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gebze-İzmit güzergahında yaşanan ulaşım sorunlarını çözmek için başlattığı çalışmayı bitirme noktasına getirdi. Bu hatta belediye otobüs seferi koyma çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Darıca`dan gelen yoğun istek üzerine, otobüsün güzergahına Darıca beldesinide ekledi. Büyükşehir bu hattı açarak ayrıca bu güzergah üzerinde bulunan Tavşancıl ve Dilovası`na da hizmet götürmüş olacak. Söz konusu hattın açılmasıyla İzmit ile Tavşancıl, Dilovası, Gebze ve Darıca arasında daha önce kopuk olan bağ kurulmuş oluyor.

BÜYÜKŞEHİR OTOBÜSLERİ ÇALIŞACAK
Konuyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından Mart ayı içinde hat devreye sokularak, söz konusu güzergahta Büyükşehir otobüsleri faaliyet göstermeye başlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay, hattın vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gündeme geldiğini tekrarlayarak, “Buradaki vatandaşlarımızı İzmit`e gelme konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bu mağduriyeti gidermek için yeni bir hat açmaya karar verdik.” dedi.

TEKLİF ALMAYAN HATLAR
Öte yandan Özalay, Büyükşehir Belediyesi`nin 10 yıl süreyle toplam 91 hat için açtığı toplu taşım ihalelerinde teklif almayan hatlarla ilgili de bir açıklama getirdi. Büyükşehir Belediyesi`nin söz konusu hatlarla ilgili durum değerlendirmesi yaptığını belirten Özalay, “Bu hatlar için yeniden ihale açabiliriz. Ancak yine talep olmazsa vatandaşımızı mağdur etmemek için Büyükşehir otobüslerini çalıştıracağız” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!