İzmit şehir içi trafiğine yeni düzen

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 26 Haziran tarihinden itibaren İzmit merkezinde yağmur suyu ve kolektör çalışması gerçekleştirecek. İnönü Caddesi Çocuk Parkı`ndan başlayacak olan çalışma, 50. Yıl İlköğretim Okulu arasında kalan kesimde iki ay süreyle devam edecek.
Söz konusu caddenin İzmit`in işlek caddesi olması nedeniyle geniş kapsamlı bir çalışma başlatan ve kapamayla ilgili bir eylem planı hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu nedenle alt yapı ve ulaşım birimlerini harekete geçirdi.

TÜM KURUMLARLA BİRLİKTE
İnönü Caddesi`nin kapatılması ve bu konuda alınacak olan tedbirlerin görüşülmesi için önceki gün Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı`nda yaklaşık 3 saat süren bir toplantı yapıldı. Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay idaresinde yapılan toplantıya, AYKOME Daire Başkanı Fazile Özkurt, Ulaşım Şube Müdürü Hakkı Zorlu, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kooperatif temsilcileri ile iki ay süreyle İnönü Caddesi`nde alt yapı çalışması gerçekleştirecek olan İSU, Telekom ve SEDAŞ`ın üst düzey yetkilileri katıldı.

KEŞMEKEŞİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Toplantıda, çalışmanın iki ay sürecek olması nedeniyle oluşacak trafik keşmekeşinin Alemdar, Leyla Atakan ve Hürriyet Caddeleri trafiğini ters yönde akıtarak olası bir trafik keşmekeşinin önüne geçecek. Ayrıca 1. geçitte kapatılan aralığın açılmak suretiyle akımın Heykel Kavşağı`na yönlendirilmesi ve bu kavşağın kullanılarak D-100 karayolunun İstanbul ve Ankara istikametlerinden çıkışlarının sağlanmasına karar verildi.

TOPLU TAŞIM İÇİN BAÇ KAVŞAĞI
Toplantının ardından yayınlanan 8 maddelik bildiride ayrıca, şehrin doğu istikametinden gelip Cumhuriyet Parkı`na doğru gidecek olan Büyükşehir Belediyesi`ne ait resmi plakalı toplu taşıma araçlarının, Baç Kavşağı`ndan Leyla Atakan Caddesi`ne dönüş yaparak buradan Hürriyet Caddesi`ne yönlendirilmeleri kararı alındı.

DENİZBANK ÖNÜ DURAK OLACAK
Cumhuriyet Caddesi`nden gelen trafik akımının eski düzenindeki gibi şehrin doğu istikametine doğru tek yönlü olarak çalışmasına karar verilen toplantıda, Kuryapı kavşağını kullanarak Çocuk Parkı`na giden kooperatiflere ait toplu taşım araçlarının Denizbank önündeki parklardan arındırılmış bölgeyi durak olarak kullanmalarına da karar verildi. Ayrıca yine Kuryapı Kavşağı`ndan Mimar Sinan Caddesi`ni kullanarak Cumhuriyet Caddesi`ne çıkan toplu taşım araçlarının bu uygulamayı aynen devam ettirmelerine ve Hürriyet Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan Belsa Kavşağı harici diğer geçitlerin kapatılması da karar altına alındı.

20 AĞUSTOS`TA AÇILACAK
İnönü Caddesi`nin kapatılması konusunda hazırlanan eylem planında Baç Kavşağı`ndan Cumhuriyet Parkı istikametine doğru İnönü Caddesi`nin tek yön olarak kullanılması ve D-100 karayolunu takiben SEKA girişindeki yan yola girerek, Merkez Bankası kavşağından D-100 karayoluna tekrar çıkış yapan toplu taşım araçlarının bu güzergahlarını aynı şekilde kullanmalarına da karar verildi.
26 Haziran günü kapatılacak olan İnönü Caddesi, 20 Ağustos günü üst yapı çalışmasının da tamamlanmasının ardından yeniden trafiğe açılacak.