İzmit Sahille buluşacak

Büyükşehir Mega Projelerin ihalesine başladı. Büyükşehir Belediyesi Kocaeli`nin değişimi ve gelişimi için hazırladığı mega projeleri hayata geçirmek için harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli´nin değişimi ve gelişimi için hazırladığı mega projeleri hayata geçirmek için harekete geçti. Bu çerçevede İzmit D-100 trafiğini önemli oranda rahatlatacak olan Sahil Yolu ve Cezaevi Köprülü Kavşak projesinin ihalesini yaptı.

140 METRE KÖPRÜ YAPILACAK
İzmit´i kuzey ve güneyini birbirine yan yollar ile birbirine bağlayacak olan proje içersinde Cezaevi Köprüsünün güneyine 140 metre uzunluğunda 11 metre genişliğinde köprü yapılarak sahil yoluna bağlanacak. Cezaevinden SEKA Arıtma tesisine kadar olan mesafede ayrıca 720 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde, 2,5 metrelik iki şeritli yol yapılacak. Projede Cezaevi kavşağının İstanbul istikametinden gelen araçlar için 6 metre genişliğinde 4,5 metre yüksekliğinde taşıt alt geçidi yapılacak. Yol güzergahı üzerinde bulunan Mannesman fabrikasının yanındaki dere üzerine 2,5 uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde 2 gözlü menfez yapılacak. Proje tamamlandığında İzmit´in kuzeyi ile sahili birbirine bağlanacak.

270 GÜNDE BİTECEK
İhaleyi alan firma sözleşme yapıldıktan sonra 5 gün içersinde işe başlayıp 270 gün içersinde tamamlayacak. Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri İzmit için önemli olan bu projenin 5 etabının daha bulunduğunu ve Mehmetalipaşa Mahallesi Kandıra Sapağına kadar devam ettiğini belirterek, diğer etapların ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi.

12 FİRMA KATILDI
Fen İşleri Daire Başkanlığı toplantı salonunda yapılan ihaleye 12 firma katılırken İhale Komisyonuna Daire Başkanı Tahir Akman başkanlık etti. İhaleye katılan firmalar ve teklifleri

FİRMALAR

TEKLİFLERİ