“izinleri alın, uçağı ben tutayım”

Başkandan Pakistanlı kaçak göçmenler için çözüm önerisi

Türkiye`ye yasa dışı yollardan girdikten sonra iki ay önce Gebze`deki bir depoda yakalanan Pakistanlı 133 kaçak göçmenin durumu konusundaki probleme, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çözüm önerisi getirdi. Kaçak göçmenlerin durumuna çok üzüldüğünü söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, gerekli izinlerin alınması durumunda dönüş ve uçak kiralaması gibi masrafları kendisinin karşılayabileceğini belirtti.

BAŞKAN NAMAL İLE GÖRÜŞTÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Kaşkaldere`deki Kocaeli Emniyet Müdürlüğü`nün spor tesislerinde kalan Pakistanlı göçmenler konusunu Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ile masaya yatırdı. Pakistanlı göçmenlerin durumunun zorluğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “İçinde bulundukları durum oldukça zor. Allah kimseye vermesin. Bir de ülkelerinde deprem oldu. Kendilerine şu anda elimizden gelen gıda ve temizlik hizmetlerini veriyoruz. Ancak bu tabii ki köklü bir çözüm oluşturmuyor. Bu sorunun çözümü için gerekenleri yapmaya hazırız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR`İN DİĞER KATKISI
İl Emniyet Müdürü Namal da kaçakların gelişinden bugüne kadar günlük 2 milyar liralık yemek, iç çamaşırı, temizlik ihtiyaçlarını karşılayan Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür etti. Namal, konunun kısa sürede çözümü için İçişleri Bakanlığı`na gerekli girişlerde bulunduğunu da aktardı.

YOL HARİTASI
Ziyarette ayrıca Emniyet Müdürü Namal, Başkan Karaosmanoğlu`na Kocaeli şehir içi trafiğine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Namal, şehir içinde görevli motorize ve yaya ekiplerine şehir içi yol haritasının tanıtıldığını belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!