İZGAZ´dan tahsilatta taviz yok

Birikmiş borcu bulunanların gazı kesildi, yasal işlemler başlatıldı

Temmuz ayında kullanım azlığı nedeniyle sayaç okuma işlemi yapmayan İZGAZ, tahsilatta taviz vermiyor. Geçen ay itibariyle birikmiş borçların tahsilatı üzerinde yoğunlaşan Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, abonelerin gazını kesti, kanuni işlem başlattı.

50 YTL ÜZERİ BORÇLAR
Özellikle kış aylarında oluşan borçlar için makul bir süre tolerans tanıyan İZGAZ yönetimi, bu sürenin sonunda ise hiçbir aboneye taviz vermiyor. Şirkete bağlı ekipler son olarak 50 YTL ve üzerinde doğalgaz borcu bulunan abonelerin gazlarını kesti. Aynı çalışmayı ticarethane ve resmi kurumlarda da hayata geçiren ekipler, temmuz ayında yaptığı bu çalışmayla 1 ayda şirket kasasına önemli bir miktarın girmesini sağladı.

YASAL İŞLEM DE YAPILIYOR
Müşteri Hizmetleri Müdürlüğünün çalışmasını “borcunu zamanında ödeyen vatandaşların hakkını korumak” olarak nitelendiren İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, vatandaş ve aboneleri faturalarını zamanında ödemeleri konusunda bir kez daha uyardı. Erdoğan, borcunu ödemeyen bütün abonelere yasal işlem yapıldığını önemle hatırlattı.

15 GÜNLÜK SÜRE
İmad Erdoğan, bundan sonra da gaz kesim işlemlerinin devam edeceğini, vatandaşların zor durumda kalmamaları için faturalarını zamanında ödemeleri gerektiğini söyleyerek, “Faturalarda yazan son ödeme tarihinden 15 gün içinde ödenmeyen borçlara gaz kesme işlemi uygulanacak. Vatandaşların kış aylarına girmeden yapacağı düzenli ödemeler, ilerleyen aylarda yüklü fatura birikmelerine de mani olacaktır” dedi.

OTOMATİK ÖDEME TALİMATI
Doğalgaz kullanım sözleşme numaralarının aynı zamanda bireysel doğalgaz hesabı olarak kullanıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Vatandaşlarımız istedikleri zaman sözleşme numaralarını belirterek hesaplarına para yatırabilirler. Böylece hesaplarında para bulundurarak bir sonraki faturanın otomatik olarak buradan düşmesini sağlayabilirler. Ayrıca tüm bankalardan otomatik ödeme talimatı da verebilirler” ifadesini kullandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!