İZAYDAŞ`a yoğun ilgi

Türkiye`de tek olması nedeniyle çevre kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği Tehlikeli Atık Yakma Fabrikası`nı işleten İZAYDAŞ şu günlerde ziyaretçi akınına uğruyor.

Geçtiğimiz günlerde işletmeyi, Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürlüğü ile Bakanlık Deniz Kıyı Yönetimi Daire Başkanlığı heyetleri ziyaret etti. Çevre ve Orman Bakanlığı Deniz Kıyı Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Yakut ve Bakanlık ÇED Planlama Şube Müdür Halil Odabaşı ile beraberlerindeki mühendis heyeti fabrikanın işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Fabrikada ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atölyeler Müdürlüğü ve Lokman Hekim Sağlık Vakfı ve CAMSİAD (Cam Geri Dönüşüm Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Vakfı yetkilileri de incelemelerde bulundu.

İZAYDAŞ yetkilileri, çevre sağlığı ile ilgilenen tüm kuruluşların fabrikayı daha yakından tanımak istediklerini belirtti. Yetkililer ziyaretçilerin, Türkiye`de tehlikeli atık yakma fabrikalarının sayısının daha da artması gerektiğini kendilerine ilettiklerini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!