İtfaiyeye büyük katkı

4.5 milyon Auro değerinde 15 araç hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Hollanda Amsterdam Belediyesi işbirliğinde kısa adı MERP olan Marmara Depremi Rehabilitasyonu Programı kapsamında 4.5 milyon Auro değerindeki 15 araç ve 371 parça ekipman, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`na teslim edildi. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Allah kullanmayı nasip etmesin, ama eksikliğini de göstermesin” dileğinde bulundu.

İLÇELERE DAĞITILACAK
Deprem sonrası oluşabilecek yangın ve kazalara müdahale için itfaiye ekipmanının modernizasyonu amacıyla AB fonlarından yardımla başlatılan proje sonuçlandı. Yüzde 75`i AB hibesi olan 4.5 milyon Auro değerindeki 15 araçlık filo için Perşembe Pazarı`nda tören düzenlendi. Törende konuşan İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, modern araçlarla yangına müdahalenin daha kolay olacağını söyledi. Araç ve ekipmanlardan bir çoğunun ilçelere dağıtılacağını belirten Pehlivan, ekipmanların seyyar elektrik su pompası, römork, hidrolik kurtarma aletleri, korunma elbisesi, solunum cihazı, havalı atlama minderi, termal kamera, arama kamerası, akustik dinleme cihazları gibi cihazların bulunduğunu vurguladı.

Karada meydana gelebilecek olaylara müdahale için 371 adet ekipmanın yanı sıra, denizde yaşanabilecek olaylara karşı dalgıç ekipmanı da temin edildiğinin altını çizen Pehlivan Bu ekipmanlar içinde itfaiyecilerin eğitimi içinde malzemelerin bulunduğu belirtildi.

AMSTERDAM KOCAELİ HATTI
Hollanda`nın Amsterdam Belediyesi adına törene katılan Konut İdaresi Genel Sekreteri Egbert Ottens, Türk vatandaşlardan getirdiği selamı tören alanındakilere iletti. Ottens, “Türkiye`de felaket sonrası bir çok proje gerçekleştirdik. Bu araçlar Avrupa Birliği ortalaması üzerinde modern araçlardan oluşuyor. Bunları Kocaeli`ne teslim etmekten mutluyuz” dedi.

KARAOSMANOĞLU`DAN TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, araçların teslim töreninde yaptığı konuşmada mutlu olduğunu, yaptıkları her işin ve projenin insana yatırımı ön planda tuttuğunu söyledi. Karaosmanoğlu, “Bu yatırımla itfaiyemiz daha da güçlendi. İnşallah kullanmak nasip olmaz. Ekiplerimiz bu araçlarla müdahalede daha fazla can kurtarma şansına sahip olacaktır” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, yaz sezonunda Karadeniz sahillerinde itfaiye ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa 120 kişiyi yaşama döndürdüklerini belirterek, itfaiyeciliğin sadece yangın söndürmek olmadığını anlattı.

ARAÇLARI BÜYÜKELÇİ TESLİM ETTİ
Törene katılan Hollanda`nın Türkiye Büyükelçisi Dr. P. Marcel Kurpershoek ,“Hollanda hükümeti olarak bu projeyi desteklemekle çok büyük bir başarıya imza attık. Kocaeli ve Amsterdam bir araya gelip, yaraların sarılmasında yardımlaşma ve yakınlaşma olması sevindiricidir. Bu araçlar Kocaeli`ne hayırlı olsun” dedi.Büyükelçi daha sonra araçların anahtarını Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`na teslim etti.

Büyükelçi Kurpershoek ile Başkan Karaosmanoğlu 42 metrelik modern itfaiye merdivenli aracının tanıtımını yaptı. Törene Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran`da katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!