İtfaiyeciler, olimpiyatlara katılabilmek için yarıştı

Balkan İtfaiye Olimpiyatları için Milli takım seçmeleri başladı

3. Uluslar arası Balkan İtfaiye Olimpiyatları Türkiye Milli Takım seçmeleri, cumartesi günü İzmit İsmet Paşa Stadyumu`nda start aldı. 9 ilden toplam 36 itfaiyeci, ilk kez Türkiye`de düzenlenecek olan olimpiyatlara katılabilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

100 METRE ENGELLİ
Kocaeli, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Ankara, Bursa, Kayseri ve Bolu illerinden itfaiyecilerin katıldığı seçmeler, bunaltıcı sıcağa rağmen son derece zevkli ve bir o kadar da çekişmeli geçti. Zamana karşı yarışan itfaiyeciler, ilk gün 100 metre engelli kategorisinde ter akıttı. Engeller olimpiyat yarışlarında görmeye alıştığımız engellerin çok dışında olunca ortaya çıkan görüntüler de hayli farklı oldu. Kimi itfaiyeciler bazı engelleri aşmakta zorluk çekerken, kimilerinin de çeviklikleri dikkatlerden kaçmadı.

15 KİŞİ SEÇİLECEK
Seçme yarışlarına dün kuleye tırmanma, 4 x 100 metre bayrak yarışı ve motopomp ile hedefe su isabet ettirme yarışlarıyla devam edilecek. Yarışlarda dereceye giren 15 itfaiyeci, ülkemizi 28-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyatlarda temsil etme hakkını elde edecek.

OLİMPİYATLARA 8 ÜLKE
Bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan 3. Balkan İtfaiye Olimpiyatları`na Türkiye`nin dışında Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Makedonya Milli takımları katılacak. 120 sporcunun yarışacağı olimpiyatları yurt içi ve dışından yaklaşık 200 gözlemci izleyecek.

TÜRKİYE İDDİALI
Seçme yarışlarını yakından takip eden Milli Takım Antrenörü İsmail Mutlu, ülkemizin İtfaiye Olimpiyatları`nda hayli iddialı olduğunu söyledi. Seçmelerin ardından hazırlık kampı gerçekleştireceklerini ifade eden Mutlu, “Şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!