İtfaiyeciler kimlik istiyor

Başkan olimpiyatlara davet etti, itfaiyeciler dert yandı

Balkan Ülkeleri İtfaiye Olimpiyatları`na bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çeşitli illerin İtfaiye Daire Başkanları ile düzenlediği basın toplantısında, herkesi organizasyona davet etti. İtfaiyeciler canları pahasına iş yaptıklarını fakat işlerinin meslek olarak kabul edilmediğini, yıpranma paylarının bile olmadığından dert yandı.

TÜRKİYE`DE İLK KEZ
İlki Yunanistan, ikincisi Bulgaristan`da gerçekleşen Balkan Ülkeleri İtfaiye Olimpiyatları bu yıl Kocaeli`nde yapılıyor. Şampiyonaya Türkiye`nin yanısıra Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan Karadağ, Arnavutluk, Bosna Hersek`tan toplam 120 sporcu katılıyor. Ayrıca olimpiyatlara gözlemci olarak çeşitli ülkelerden 200 otorite gözlemci olarak davet edildi.

4 DALDA YARIŞILACAK
Olimpiyatlar Kocaeli`nde 27 Ekim Salı günü Uluslar arası Yangın Önleme, Kurtarma Servisleri, Afet Önleme, Emniyet ve Güvenlik Ticari Fuarı`nın açılışı ile başlayacak. Daha sonra Yangın Felaketi Önleme Konferansı verilecek. 28 Ekim Çarşamba günü ise İsmetpaşa Stadyumu`nda sabah saat 10.00`da 3. Balkan Ülkeleri İtfaiye Olimpiyatları`nın açılış töreni gerçekleşecek. İlk gün 100 metre engel atlama ile 4x100 metre engelli atlama müsabakaları yapılacak. 28 Ekim Perşembe günü ise kuleye merdivenle tırmanma ve pompadan yangın hortumu uzatılması müsabakaları gerçekleşecek.Türk Milli Takımı ise müsabakalara iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Toplam 15 sporcudan oluşan ekibin amacı ülkemizde altın madalyaya uzanmak.

BAŞKAN`DAN DAVET
Olimpiyatların programını tanıtım amacıyla dün bir basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  itfaiyecilerin gününü kutlayıp, “İtfaiyeciler canları pahasına iş yapan cefakar insanlardır. Onların tek dostu vardır oda su. Onları yaptıkları işten ötürü kutluyorum” dedi. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Türkiye`de ilk kez gerçekleşecek böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu belirterek, müsabakalarda Kocaeli halkının kendilerini yalnız bırakmamasını istedi.

İTFAİYECİLER DERT YANDI
Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`nun basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve Türkiye İtfaiyeciler Birliği Başkanı Faruk Kurutus, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Ergüven, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Yalova Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bekir Kaş katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye İtfaiyeciler Birliği Başkanı Faruk Kurtuluş, Türkiye`de 26 bin 500 itfaiyecinin olduğunu belirterek, “Canımız pahasına iş yapıyoruz. Bir çok arkadaşımız kurtarma görevi yaparken canını veriyor. Ama bizler hala bir kimliğe sahip değiliz. İşimiz hala bir meslek grubu sayılmıyor. Polisin, gazetecinin yıpranma payları var ama bize hala yıpranma payı verilmiyor. Biz kimlik istiyoruz. Biz yıpranma payı istiyoruz. Bunun için belediye başkanlarından, milletvekillerinden destek bekliyoruz” şeklinde dert yandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!