İtfaiye ekiplerine haberleşme semineri

Yangınlara anında müdahale edebilmek hedef alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yeni kurduğu haberleşme ağı konusunda personelini üç günlük eğitime tabi tuttu. Büyükşehir sınırlarının genişlemesi ile bütün ilçe ve belde belediyelerin itfaiyelerini içine alan İtfaiye Daire Başkanlığı, ekipler arasında haberleşmenin en iyi şekilde yapılabilmesini hedefliyor.

PERSONELE ÜÇ GÜNLÜK EĞİTİM
Yeni oluşturulan haberleşme ağı için İstanbul Aselsan Bölge Müdürlüğü`nden gelen Mühendis Ramazan Etkar tarafından verilen eğitime İtfaiye Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürü Doğan Menteş ile birlikte haber merkezi personeli Erkan Çınar, Serkan Ersöz, Eyüp Gökbayrak, Salih Sert ve Bülent Köse katıldı. Üç gün sürecek olan eğitim, ilk iki gün telsizlerin kullanılması role sistemleri ve teknik eğitimi verilecek. Üçüncü gün ise Büyükşehir Belediyesinin Kartepe, Döngel, Serdar, Değirmendere, Gebze`de bulunan telsiz vericilerinin yerinde teknik inceleme yapılacak.

ADRESE ÇABUK ULAŞMEK İÇİN
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri Büyükşehir Belediyesi`nin sınarlarının genişlemesi itfaiye hizmetinin tamamen kendilerine bağlandığını belirterek, “Kocaeli genelinde görev yapan tüm itfaiye birimleri ile sağlıklı haberleşebilmek ve gelecek ihbar adreslerine kısa zamanda intikal edebilmek için bu eğitimi yapıyoruz. Amacımız insanımızın mal ve can kaybını ortadan kaldırmak, her yangına anında müdahale edebilmektir” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!