“İstiklal Marşı böyle okunur”

En güzel marşı, en güzel okuyanın belirlendiği yarışmanın finali muhteşemdi

İstiklal Marşının kabulünün 85. yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Eğitim-Bir Sendikası Kocaeli Şubesi`nin ortaklaşa düzenlediği İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması, muhteşem bir finalle son buldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, coşkun okuma stilleri ve okunan mısraları adeta canlandıran yüz ifadeleriyle “İstiklal Marşı işte böyle okunur” dedirtti.

MUHTEŞEM ATMOSFER
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde dün muhteşem bir atmosferde gerçekleştirilen yarışmaya, protokol mensuplarının yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Final yarışmasının jüri üyeliğini ise Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, İlköğretim Müfettişleri Teftiş Kurulu Başkanı Seyfettin Karamızrak, TÜPRAŞ Çok Programlı, İzmit ve 16 Mart Anadolu Lisesi Türk dili ve edebiyatı öğretmenleri Üftade Öksüz, Feyzullah Divli ve Sıdıka Parlaktaş yaptı.

“BİRLİĞİ EMREDİYOR”
Yarışma öncesi gerçekleşen protokol konuşmalarında Eğitim-Bir Sen Kocaeli Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, yarışmanın gençlerin milli şuurlarını geliştireceğini söylerken, İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy ise İstiklal Marşı içinde yaşananları bugüne getirenlerin emsalsiz olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da İstiklal Marşı`nın gerek biçim gerekse içerik açısından edebi bir şaheser olduğunu, marşın asıl değerinin sembolize ettiği değerden kaynaklandığını belirtti. Başkan Karaosmanoğlu, “İstiklal Marşı bize çağdaş medeniyetlere ulaşmayı, Türkiye`nin birlik ve bütünlüğünü sağlamayı adeta emreden bir şiirdir” dedi.

SES, MİMİK VE BEDEN
Daha sonra finalist öğrenciler tek tek sahneye çıkarak İstiklal Marşını okumaya başladı. Kıyasıya geçen yarışma sırasında öğrenciler jüri üyelerini hem sesleriyle etkilemeye çalıştı, hem de mimik ve beden hareketleriyle artı puan almaya çalıştı. Bazı dinleyicilerin göz yaşlarını tutamadığı yarışmada en çok alkışı, Gülcan Karabayırlı isimli öğrenci aldı.

İLK ÜÇE GİRENLER
Jürinin değerlendirmesi sırasında Körfez Çelik Sanayi İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Görkem Demirer, İstiklal Marşı`nın 10 kıtasını ezbere okurken, yarışmacı öğrenciler ile velilerinin heyecanları gözlerinden okunuyordu. Gölcük Donanma İlköğretim Okulu`ndan Gülcan Karabayırlı 91 puanla birinci, Gebze Barış İlköğretim Okulundan Jale Yılmaz 86 puanla ikinci, Körfez Atatürk İlköğretim okulundan Zöhre Yılmaz ise 84.8 puanla yarışmada üçüncü oldu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL
Büyükşehir Belediyesi tarafından finalde mücadele eden tüm yarışmacılara birer Cumhuriyet altını, ilk üç dereceye giren öğrencilerin okullarına birer bilgisayar, yarışma birincisi Gülcan Karabayırlı`ya diz üstü bilgisayar, ikinci Jale Yılmaz`a bilgisayar, üçüncü Zöhre Yılmaz`a ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

   

AKİF`İN TORUNLARI GELEMEDİ
Protokol mensupları yarışmaya katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirirken, Başkan Karaosmanoğlu ülkemize bağımsızlığı sağlayan bütün şehitlere, Atatürk`e ve Mehmet Akif Ersoy`a Allah`tan rahmet dilediğini de sözlerine ekledi. Karaosmanoğlu son olarak merhum Akif`in İstanbul`daki kabrini geçen hafta ziyaret ettiğini, burada görüşme fırsatı bulduğu Akif`in iki torununun rahatsızlığı nedeniyle yarışmaya katılamadığını ifade etti.
Yarışmanın birincisi Gülcan Karabayırlı adlı öğrenci de, “Bu yarışmaya girmeden önce özellikle okul müdürüm, öğretmenim, arkadaşlarım ve ailem tarafından sürekli desteklendim. Dereceye gireceğime inanıyordum. Ancak finalin bu kadar zorlu geçeceğini tahmin etmemiştim” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!