İşte SEKA´nın güzellik abidesi

SEKA´nın ilk etap projesi tamamlandı, ihale 28 Aralık´ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatı ile halkın yararına park yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen SEKA`nın 1 milyon 156 bin metrekarelik arazisinin ilk etabının projesi tamamlandı. Toplam 527 bin metrekarelik alan içinde uygulamaya konulacak olan proje, 28 Aralık tarihinde ihaleye çıkarılacak. Projenin yapımı ile SEKA arazisi adeta deniz ve yeşil doğanın birleştiği bir güzellik abidesi olacak.

İLK ETAP TAMAM
Çalışan personeli ile birlikte Büyükşehir Belediyesi`ne devredilen SEKA arazisi için yürütülen proje çalışmalarında, arazi üç etaba ayrılarak projelendirildi. İlk etabın proje çalışmaları ise sonuçlandırıldı. Toplam 1 milyon 156 bin metrekarelik arazinin ilk etabında 7 bin metrekarelik kapalı alan, 520 bin metrekarelik açık alanlar üzerine yapılacak tesislerin projeleri çıkarıldı. İlk etapta arazinin yarısına yakınını içine alan projeler, yapılacak olan parkın güzelliğini gözler önüne sermeye yetti.

180 GÜNDE YAPILACAK
Projelendirilen ilk etap için 28 Aralık tarihinde Büyükşehir Belediyesi`nde ihale gerçekleştirilecek. İhalenin tamamlanmasının ardından yer teslimi ile birlikte 180 günlük iş gününde projenin tamamlanıp, hayata geçirilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halkın ortak kullanım alanı olarak düşündükleri parkın sadece Kocaeli`nin değil Türkiye`nin de yüz akı olacağını belirterek, “Başbakanımızın dediği gibi insan bu parkta hem doğa hem deniz ile buluşacak. İnsan, doğa ve deniz bir arada olacak. İsteyen herkes kent stresinden kurtulup, doğa ile bu parkta baş başa kalabilecek. Bu park sadece güzellik abidesi olmakla kalmayacak, aynı zamanda kentimizin akciğeri konumunda olacak” dedi.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Hazırlanan ilk etap projesinde toplam 7 bin metrekarelik kapalı alan bulunacak. Bu kapalı alanlar içinde silo olarak kullanılan bin metrekarelik bina, onarılarak Silo Kafe`ye dönüştürülecek Ayrıca 1000 metrekarelik alana Çim Restoran, 4 bin 594 metrekarelik kapalı olanı bulunan toplam 9 adet lojman çeşitli sosyal etkinlikler için kullanılmak üzere yeniden yapılandırılacak, 65 metrekarelik iki ayrı tuvalet, spor yapacak olanlar için 200 metrekarelik soyunma odaları, üç ayrı büfe bulunacak.

AÇIK ALANDA NELAR VAR?
Proje gereği 520 bin metrekarelik açık alanda ise her türlü etkinlik düşünülmüş. Bunlar içinde çok amaçlı çim alanlar, deniz içinde ahşap iskeleler, çocuk oyun alanları, uçurtma tepesi, futbol, tenis, basketbol sahalarını içeren 10 bin metrekarelik spor alanı, mini golf sahası, bisiklet yolu, koşu yolları, kondisyon sahaları, otoparklar, denizin üzerinde sahne, iskele üzerinde köprüler, derenin ıslah edilmesi, dere kenarı köprüler, rampalı köprü, çim amfi, yapay çim tepecikleri yer alacak.

YAZ SEZONUNA YETİŞECEK
SEKA arazisinin ilk etabına yapılacak projenin yaz sezonuna yetişerek, halkın hizmetine sunulması hedefleniyor. Projenin en ince ayrıntılar düşünülerek titizlikle hazırlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, arazi içindeki çalışmaları yakın takibe aldı. SEK arazisinin yapım çalışmalarının tamamlanıp, bir an önce halkın hizmetine açılması için yoğun bir çaba sarf eden Karaosmanoğlu, “Bu parkta isteyen dinlenecek, isteyen spor yapacak, isteyen denize girebilecek. Projelerden anlaşılacağı gibi her türlü ihtiyaç düşünüldü. Çocuklar, aileler, gençler, yaşlılar kısaca bu kentte yaşayan herkes bu parkın sahibi olacak Biz bu kente kalıcı ve kaliteli hizmet sunmak, bu hizmetlerden belli kesimin değil, bütün vatandaşların yararlanması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!