İşte Büyükşehir Meclisi`nin yeni yüzü

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu`nun yeniden düzenlenmesi amacıyla hazırlanan teknik şartname belli oldu. Şartnamenin yerine gelmesiyle Büyükşehir Belediyesi`nin 9. katında bulunan meclis salonu, Avrupa standartlarında, teknolojik ve konfor bakımından oldukça modern bir görünüme sahip olacak. Şartnamenin ihalesi ise 29 Eylül günü gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu`nun yeniden düzenlenmesi amacıyla hazırlanan teknik şartname belli oldu. Şartnamenin yerine gelmesiyle Büyükşehir Belediyesi`nin 9. katında bulunan meclis salonu, Avrupa standartlarında, teknolojik ve konfor bakımından oldukça modern bir görünüme sahip olacak. Şartnamenin ihalesi ise 29 Eylül günü gerçekleştirilecek. 30 iş günü içinde tamamlanması belirlenen meclis salonunun kasım ayındaki olağan meclis toplantısına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

ELEKTRONİK OYLAMA
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından projesi çizilen teknik şartnamenin en göze çarpan özelliği oylamaların Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde yapıldığı gibi elektronik sistemle yapılabilecek olması.

AK PARTİ GRUP ODASI BÜYÜYECEK
Yapılacak yeni düzenleme içinde mecliste en çok üyeye sahip bulunan AK Parti`nin grup odasının genişletilmesi de yer alıyor. Bunun için asansör karşısından bir duvar örülerek odalar birleştirilecek. Bu çalışmanın yanı sıra kattaki mevcut odalarda bölme işlemi yapılarak grup ve komisyon odaları oluşturulacak. Bu arada oturum aralarında meclis üyelerinin buluşacağı bir fuaye düzenlemesine gidilecek. Katta ayrıca vestiyer yapılması da planlanıyor.

250`YE YAKIN KOLTUK
Öte yandan meclisin içinde de oldukça büyük değişiklikler yapılacak. Salonda başkanla birlikte 5 adet konuşma platformu yer alacak. Önden tablalı 102 adet meclis üyesi koltuğunun yanı sıra alt katta üst düzey bürokratlar için 36 adet yandan tablalı koltuk bulunacak. İzleyicilerin oturacağı üst katta ise 99 adet yandan tablalı koltuk olacak.

AKUSTİĞE ÖZEL ÖNEM
Meclis salonunun tavan, duvar ve döşeme yapımında akustik özellik içeren malzeme kullanılacak. Konuşmacının sesi salonun her noktasına ulaşacak şekilde düzenlenecek. Yangın alarmı için, salona ısı ve duman algılayıcı optik dedektörler yerleştirilecek.

TÜM HAREKETLER İZLENEBİLECEK
Öte yandan salona yerleştirilecek CCTV sistemi ile istenilen görüntülerin istenilen cihazlara aktarılabilmesi sağlanacak. Konuşmacıların görüntüleri de projektörlerle ekrana yansıyacak. Simültane çeviri konusunda ise alt yapı kablolama çalışması yapılacak.

10. KATTA BASIN BÜROSU
Bu arada Büyükşehir Belediyesi`nin bugüne kadar hiç kullanılmayan 10. katı da kullanıma açılıyor. Hazırlanan projede Büyükşehir`in en üst katında bir basın bürosu yapılması planlanıyor. Bu katta ayrıca elektrik ve haber sistemini kontrol edecek 2 adet teknik oda yer alacak. Bu odalardan internet aracılığıyla oda içi ve dışı yayınlar yapılabilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!