İskele ve bekleme salonları açılışa hazır

Her iki yakada bulunan iskeleleri ve yolcu bekleme salonlarını lüks bir şekilde yaptırtan Karaosmanoğlu, salonların mart ayı içinde hizmete açılacağını söyledi.

YILLARIN ÖZLEMİ
Yaşanılan 17 Ağustos depreminde kimi yıkılan, kimi zarar gören Körfez içindeki iskeleler kullanılamaz hale gelmişti. Yaklaşık 5 yıldan beri Körfez`in iki yakası arasında yapılamayan vapur seferleri, yapılan yoğun çalışma sonrası yeniden başlatıldı. “Kocaeli halkını denizle buluşturacağız” ve “Körfez`in iki yakasını bir araya getireceğiz” hizmet anlayışı ile çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sonunda halkın özlemini giderdi. İskelelerin yolcu salonları ile birlikte yapılması, Atatürk ve İnönü isimli yolcu gemilerinin teknik ve hukuki eksikleri tamamlanarak hizmete sokulması, Kocaeli halkını sevindirdi.

AÇILIŞLAR MART`TA
Depremde kısmen yıkılan ve çöken Değirmendere ve Ulaşlı iskelelerinin yeniden yapılarak hizmete girdiğini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza en güzel hizmeti sunabilmek amacıyla bir yandan öncelikli olarak kısmen yıkılan ve çöken iskelelerimizin onarımı için gerekli çalışmaları başlattık, diğer yandan da Atatürk ve İnönü isimli yolcu gemilerimizin eksikliklerini kısa sürede tamamlayarak halkımızın deniz ulaşımında kullanımına sunduk. Karamürsel ve Halıdere`de yıkılan iskelenin yerine yenisini yaptık. Halkımızın bekleme sorununu çözmek amacıyla da İzmit, Gölcük, Değirmendere, Halıdere ve Karamürsel iskelelerinin yolcu bekleme salonlarını tamamladık. Mart ayı içinde de bekleme salonlarımızı hizmete açacağız. Yaptığımız bekleme salonları denizlerle çevrili ülkemizin hiçbir ilinde bulunmamaktadır. Son derece modern bir şekilde hazırlanan bekleme salonlarımızda vatandaşımız en güzel şekilde dinlenme imkanı bulacaktır” dedi.

İSTANBUL SEFERLERİ BAŞLAYACAK
Başkan Karaosmanoğlu, 2004 yılı içinde Körfez`in karşı kısmındaki sahillere ağırlık verdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak 2005 yılı içinde Derince, Tütünçiftlik, Yarımca ve Hereke iskelelerimizin ilave ve tevsi projelerini yapıp işler hale getireceğiz. İzmit-Hereke uğraklı İstanbul Karaköy feribot seferi ve Gölcük-Karamürsel uğraklı İstanbul Karaköy feribot seferi projemizi uygulamaya koymak için İstanbul İDO ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Kısa bir süre içinde İzmit ile İstanbul`u deniz yoluyla buluşturup, vatandaşımıza daha güvenli, daha ekonomik ve trafik kaosuna bulaşmadan yolculuk imkanı sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

MARİNAYA ROLE DİREĞİ
Marinanın 90 adet yatının konuşlandıracak hale getirileceğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Marinamıza gelen yatlar ve deniz araçlarına elektronik ortamda hizmet verilmesini sağlayacağız. Marinaya kuracağımız 12 metre yükseklikteki role direği ile Kocaeli`nin her yeri ve İstanbul ile telsiz bağlantımızı oluşturacağız. Uydu sistemi ile gemileri takip edeceğiz. Marinamız, gerçekten modern teknolojili cihazları ile hizmet verecektir” müjdesini verdi.